07 Ekim 2017 12:31

Baba Kaceroğlu: Her şey ortada ama bir ilerleme yok

Kobanê eylemleri sırasında İzmir’de öldürülen Ekrem Kaceroğlu’nun babası Bedrettin Kaceroğlu, dosyada 3 yıldır ilerleme olmamasına tepki gösterdi. 

Paylaş

Kobanê eylemleri sırasında İzmir’de öldürülen Ekrem Kaceroğlu’nun babası Bedrettin Kaceroğlu, dosyada 3 yıldır ilerleme olmamasına tepki gösterdi. 

İzmir’in Bornova ilçesinde 6-8 Ekim Kobanê eylemleri sırasında öldürülen Ekrem Kaceroğlu dosyasında 3 yıldır ilerleme kaydedilmedi. Failleri olduğu gerekçesi ile tutuksuz yargılanan 4 kişinin yanı sıra olay günü sorumluluğu bulunan kolluk kuvvetleri hakkında soruşturma açılmasına dahi izin verilmedi. Kaceroğlu’nun annesi Şirin Kaceroğlu ve babası Bedrettin Kaceroğlu, 3 yıldır yaşadıklarını, verdikleri hukuk mücadelesini, soruşturma aşamasında ve sonrasında yaşanan hukuksuzluklar ile adalet taleplerini anlattı. Oğlunun ölümünün kendileri için çok acı ve zor olduğunu belirten baba Kaceroğlu, devam eden dava sürecine ilişkin de, “Dava süreci pek iyi gitmiyor. Çünkü sistemin baskısı altında yürütülüyor. Bürokratların baskısı altında. Hâkimler sanki kendileri suçlu, savcılar sanki kendileri yargılanıyor gibi davranıyorlar. Dalga geçer gibi davayı yönetiyorlar. Avukatlar mücadele ediyorlar. Ellerinden geleni yapıyorlar ama bir şey değişmiyor. Her şeyi biz tamamlamak zorunda kalıyoruz. Kobanê eylemlerinde katledilen kişilere dair en net olan Ekrem’in davasıydı. Ama buna rağmen hiçbir şey yok. Saklı gizli hiçbir şey yok neredeyse. Her şey apaçık ortada. Ama bir ilerleme yok” ifadelerini kullandı. Davanın hakim ve savcılar eliyle ciddiyetsizce sürdürüldüğünü belirten baba Kaceroğlu, “Bu davaya getiriyorlar çocuk hakimi atıyorlar. Yarın öbür gün icra hakimi de atayacaklar. Böyle bir şey olamaz ki. Dosyayı okumamışlar davayı yönetmeye kalkıyorlar” dedi. Anne Şirin Kaceroğlu da, tek talebinin oğlunun faillerinin ortaya çıkarılması olduğunu belirtirken,”Barıştan başka yol yok” dedi. (İzmir/MA)

ÖNCEKİ HABER

Tarım cennetinde taş ocağı istemiyorlar

SONRAKİ HABER

Yrd. Doç. Dr. Zafer Derin, ilk İzmirlilerin izini sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...