07 Ekim 2017 12:27

Tarım cennetinde taş ocağı istemiyorlar

Menemen Emiralem Değirmendere köyü yakınlarında açılmak istenen taş-kalker ocağına karşı yürütmeyi durdurma ve iptal davası açıldı.

Paylaş

Menemen Emiralem Değirmendere köyü yakınlarında açılmak istenen taş-kalker ocağına karşı yürütmeyi durdurma ve iptal davası açıldı. Menemen Belediyesinin yanı sıra, Menemen’deki 7 meslek örgütü, 4 köy muhtarlığı ve 7 bireysel yurttaş tarafından ortak açılan davada taş ocağının tarımsal üretimi olumsuz etkileyeceğinin yanı sıra çevresel etkilerinin de çok kötü olacağı dile getirildi. 

Menemen Adliyesine davayı yürütecek olan 18 avukat tarafından verilen dava dilekçesinin yanı sıra 1700 yurttaşın imzasını taşıyan bir dilekçe de Menemen Toplum Sağlığı Başkanlığına iletildi. Yörede bulunan Kır, Göktepe, Değirmendere köy muhtarları tarafından verilen dilekçede, TCDD tarafından yapımı planlanan maden ocağı ve hazır beton tesisine yönelik endişelere yer verildi. Tesislerin çevre kirliliği yaratacağı, tarımı olumsuz etkileyeceği, içme suyunu kirleteceği, doğal bitki örtüsünü yok edeceği gibi kaygıların yanı sıra işletmenin hemen yakınındaki otistik çocukların eğitim gördüğü okulu da olumsuz yönde etkileyeceği ifade edilerek projenin iptali istendi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP Kurtalan İlçe binasına polis baskını

SONRAKİ HABER

Baba Kaceroğlu: Her şey ortada ama bir ilerleme yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...