07 Ekim 2017 11:23

TV 10 emekçileri bir yıldır adalet bekliyor

OHAL KHK'sı ile kapatılan TV 10 için Galatasaray Meydanı'nda yapılan eylemlerde, 53 hafta geride bırakıldı.

Paylaş

OHAL Kararnameleri ile kapatılan TV 10 emekçilerinin eylemi 53. haftasında Galatasaray Meydanı'nda devam etti.  “Alevilerin sesi TV 10 susturulamaz” yazılı pankart açan TV 10 emekçileri, kanalın yaptığı haberlerin fotoğraflarının yer aldığı dövizler taşıdı.

 

Eylemde ilk sözü TV 10 programcısı Hüseyin Kelleci aldı. Kelleci, 53 haftadır haftadır Galatasaray'da olduklarını hatırlattı ve “Yılmadık, çünkü TV10 hakkın ve hakikatin sesiydi, içinde barış, insan haklarını barındırıyordu. Türkiye'nin tüm renklerini birarada tutuyordu. Suçu yoktu, 53 haftadır da hala suçu yok ve bize 'suçun şu' diyemediler” dedi.  Kanallarının geçen sene Matem Ayı'nda kapatıldığını hatırlatan Kelleci, “Nasıl ki Kerbela'da İmam Hüseyin'i katlettiler, bizimde Matem ayında ekranımızı kararttılar” diye konuştu. 53 haftadır Galatasaray Meydanı'nda türkülerle, sevgiden, hoşgörüden asla ödün vermeden eylem yapmaya devam ettiklerini vurgulayan Kelleci, şöyle devam etti: “Çalışanların lokmalarıyla kurulan televizyonu geçtiğimiz cuma günü satışa çıkardılar. Ama kim alırsa alsın, inanın lokmalar boğazında kalacaktır. Kim alırsa alsın hakkımızı helal etmiyoruz.”

 

Bu yıl da aşure lokmasının dağıtılacağını belirten Kelleci, 12 çeşitten yapılan aşure için, “Düşünsenize bütün imamlar katlediliyor. Orada Kerbela'da çekilen zulüm, dünyada ikincisi yok dedirtiyor. Şuan Kerbelalar var ama Kerbela'nın, Muharrem Ayı'nın sonunda bile Aleviler, demokratlar, çağdaşlar bu aşureyi yerken ne kadar anlamlı olduğunu biliyordur” dedi.

 

'DOĞAYI KATLEDENLER MUTLAKA HESAP VERECEKTİR'


Kelleci’dem sonra konuşan Munzur Çevre Derneği Başkan Yardımcısı Ali Yıldız, “Ülkemizin her yeri yangın ve talan yerine dönmüş. Her yerde yaşam alanlarımıza yönelik, işimize, ekmeğimize yönelik siyasi iktidarın hiçbir kural tanımaksızın, insan hakları suçları kat be kat aşarak devam ediyor” diye konuştu. Ülkenin birçok yerinde yaşam alanlarına yangınlar çıkarıldığını söyleyen Yıldız, “Dersim'de her sene bir ay boyunca hükümet eliyle yangın çıkıyor, halk yangını söndürmeye çalışırken devlet engelliyor” ifadesini kullandı. Yıldız, doğayı katledenlerin mutlaka hesap vereceğini sözlerine ekledi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

10 Ekim'de ölen Alı Kitapçı'nın ismi Çankaya'da yaşayacak

SONRAKİ HABER

Yüksel eyleminde 3 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...