07 Ekim 2017 10:31

İZSU emekçileri eğitim sistemini tartıştı

Genel İş İzmir 2 Nolu Şube İZSU İşyeri Temsilciliği ve Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube İZSU İşyeri Temsilciliği eğitim sistemini tartıştı.

Paylaş

Genel İş İzmir 2 Nolu Şube İZSU İşyeri Temsilciliği ve Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube İZSU İşyeri Temsilciliği “Eğitim Sistemi Nereye Gidiyor, Yeni Müfredattaki Değişiklikler” konulu söyleşi düzenledi. 

Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube binasında gerçekleştirilen söyleşiye Eğitim Sen Eğitim Komisyonu üyeleri Deniz Berberoğlu ve Uyar Demircioğlu katılarak, yeni müfredat ve eğitimin özelleştirilmesi ile ilgili bilgiler verdi. Söyleşide işçiler eğitim emekçileri ile birlikte eğitimin sorunlarını, yeni müfredatı ve okullardaki mevcut uygulamaları tartıştı. Okul öncesi eğitimden üniversiteye girişe kadar olan mevcut düzenlemeler, özel okul ve imam hatip okulu sayılarındaki artış, özel okullara devlet teşviki gibi konularda sayısal verilerle birlikte sunumlar yapıldı. 

‘VELİLER OLARAK ORTAK MÜCADELE ETMELİYİZ’

Çocuğunun okuduğu okulun bir günde imam hatip okuluna dönüştürüldüğünü söyleyen bir işçi, çocuğunu uzak bir yerdeki okula göndermek zorunda kaldığını ve büyük mağduriyetler yaşadığını söyledi. Başka bir işçi ise, çocuğu için çok para ödeyerek özel ders aldırdığını ama çocuğunun Anadolu Liselerine yerleşemediğini söyleyerek, bazı öğretmenlerin de velileri doğru bilgilendirmediğini dile getirdi. İmam Hatip Orta Okulu öğrencilerinin Anadolu Liselerine girebilmesi için TEOG’un kaldırıldığını düşünüyorum diyen bir başka işçi ise, veliler olarak birlikte mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı. Okullarda Okul Aile Birliği yönetimlerinde yer alarak, sorunların çözümü ve talepler için birlikte mücadele edilmesi gerektiğini söyleyen başka bir işçi ise bu tür toplantıların işyerlerinde ve mahallelerde de yapılması gerektiğini dile getirdi. 
Tüm Bel-Sen 1 Nolu Şube Yöneticisi Birkan Acar da; MEB'in eğitim sistemini değiştirmeye çalışmasının sebebinin, Türkiye halklarının sorgulayan, çağdaş, laik bilimsel eğitim yerine, dinsel ve gerici bir eğitim sistemine ağırlık verme çabası olduğunu belirtti. Acar, “Çocuklarımızı ve geleceğimizi korumak için bütün üyelerimizi ve mesai arkadaşlarımızı birlikte demokratik mücadeleye çağırmalıyız” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yeşil Yol'un yarısı bittikten sonra keşif heyeti geldi

SONRAKİ HABER

Bilirkişiler ‘tarım alanına dinamit deposu olmaz’ dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...