07 Ekim 2017 10:03

Müebbet istenen sanıklar tahliye edilmiş

Rezidansta dövülerek öldürülen Yavuz Anuk cinayetinde müebbet istenen tutuklu 4 sanıktan 3’ü soruşturma tamamlanmadan tahliye edilmiş.

Paylaş

Rezidansta dövülerek öldürülen Yavuz Anuk cinayetiyle ilgili 6 sanığın müebbet hapsi istendi. Tutuklu 4 sanıktan 3’ünün soruşturma tamamlanmadan tahliye edilmesi tepki yarattı

Milliyet’ten Türker Karapınar’ın haberine göre, İstanbul Başakşehir’de 28 Ocak 2017’de bir rezidansın 22. katında Yavuz Anuk’un (25) dövülerek öldürülmesine ilişkin soruşturma tamamlandı. İddianamede, altı sanığın cinayetten müebbet hapsi istendi. Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul etti, ancak olay anında esrar kullandıkları anlaşılan, medyaya silahlarla çekilmiş fotoğrafları yansıyan tutuklu dört sanıktan üçünün soruşturma tamamlanmadan tahliye edildiği ortaya çıktı. Anuk’un avukatı, olay yerinde olan üç sanığın da haklarında müebbet hapis istenirken, tahliye edilmesine itiraz ederek, tutuklanmalarına karar verilmesini istedi.

Anuk’un avukatı Erdem Canan tarafından mahkemeye sunulan dilekçede, savcılığın iddianameyi hazırlayana kadar gizlilik kararının kalkmadığını, buna karşılık olay tarihi olan ocak ayından sanıkların tahliye edildiği haziran ayına kadar dosyaya giren tek evrakın ‘adli tıp raporu’ olduğu belirtildi. Dilekçede, “Sanıkların üzerine atılı suç, kasten öldürme suçudur. Suç isnadı CMK’nın 100. maddesindeki katalog suçlardanken, dosyada kuvvetli suç şüphesi halen devam ediyorken, deliller henüz tam olarak toplanmamışken, olay mahallinde tüm sanıkların DNA ve Swap örnekleri tespit edilmişken ve sanıkların hepsi olay yerinden birlikte kaçmışken tutuklama gerekçesinin artık kalmadığını iddia etmek ne hukuk ilkelerine ne de hakkaniyete uyar” denildi.

EK İFADE ALINMADI

Dilekçede, tahliye edilen sanıklardan Recep Y.’nin emniyet ifadesinde “Polisler bizim parmak izimizi alırken

Evren G. yanımda duruyordu, kendisine ‘niye adamı öldürdün’ diye sordum, Evren de ‘bilmiyorum’ dedi, ‘neyle öldürdün’ dedim, Evren de ‘yumruk attım, kafam o kadar güzeldi ki öldürdükten sonra geçtim içeride yatıp uyudum, dışarıdan sesler gelince uyandım, kapıyı açtığımda polisleri gördüm’ dedi. Bu konuşma esnasında Yavuz D de yanımızdaydı, bu konuşmalara o da şahit oldu” demesine karşın soruşturma sırasında bu durumun üstünde hiç durulmadığı ve savcılığın ek ifade bile almadığı kaydedildi.

‘TÜM SANIKLAR TUTUKLANSIN’

Öldürülen Yavuz Anuk’un avukatı Erdem Canan’ın mahkemeye sunduğu dilekçede, delil olarak sanıkların sadece tırnak aralarından DNA örneklerinin çıkıp çıkmamasıyla ilgilenildiği, pek çok aşamada tanıkların dinlenmesine gerek görülmediği belirtilirken şöyle denildi: “Aşırı alkollü olduğu belirtilen Evren’in tek başına maktulü öldürecek kuvvette olacağının olağan hayat akışına uygun düşmeyeceği, sanık Recep Y.’nin güvenlikçiye uzun süre ulaşamamış olmasına rağmen polisi aramayışı, olayda kullanıldığı düşünülen kemerin tüm sanıklar tarafından sahiplenilmemesi, kullandıkları dairenin dağıtılmış oluşu ve kan izlerinin açıklanmaması, sanık Evren dışında diğer sanıkların bir kişinin öldüğünü bilmelerine rağmen olay yerinden kaçmalarına bağlı mevcut delil durumu karşısında, tüm sanıkların tutuklanmalarına karar verilmesini talep ederim.” (HABER MERKEZİ)
 
 

ÖNCEKİ HABER

FSM İnisiyatifi'nden dayanışma çağrısı

SONRAKİ HABER

Yeşil Yol'un yarısı bittikten sonra keşif heyeti geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...