06 Ekim 2017 21:30

Aamir Khan, ziyareti kapsamında Erdoğan ile görüştü

Bollywood'un ünlü oyuncusu Aamir Khan Türkiye ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş ile görüştü.

Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın davetlisi olarak yeni filmi 'Secret Superstar'ın tanıtımı amacıyla Türkiye'ye gelen Bollywood'un ünlü oyuncusu yönetmen ve yapımcı Aamir Khan, öğle saatlerinde İstanbul ziyareti sonrası Ankara'ya geldi.

Esenboğa Havalimanı VIP Salonu'na gelen Khan, hayranlarının sevgi gösterileriyle karşılandı. Burada küçük bir hayranının kitabını imzalayan Khan, daha sonra özel bir araçla hava alanından ayrılarak Anakara Palas'a geldi ve burada Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile görüştü.

'FİLMLERİNİN HER BİRİ İNSANIN UFKUNU AÇAN GÜZEL YAPITLAR'

Ankara Palas’ta düzenlenen basın toplantısında açıklama yapan Kurtulmuş, Aamir Khan'a Türkiye'ye geldiği için teşekkür ederek şunları söyledi:

"Kendisini burada misafir etmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Dünden itibaren burada çok güzel anılar yaşıyor. 

Aamir Khan'ın Türkiye'de meşhur olduğunu biliyorduk ama bu kadar çok fanı olduğunu görmüş olmaktan da ayrıca memnuniyet duyuyoruz. Kendisi bir aktör olmanın ötesinde modern zamanlarda, postmodern zamanlarda bütün dünya toplumlarına bir şeyi de gösteriyor. Sinemada sadece batı tipi sinema algısının dışında da filmler üretilebilir. Ve bu filmler üzerinde, bu senaryolar üzerinden bir dünya starı olunabilir. Aamir Khan'ın aslında bütün dünyaya gösterdiği budur.

Çok sayıda filminin her birisi insana dokunan, insanın gönlüne dokunan, her birisi insan hikayeleriyle insanın ufkunu açan güzel yapıtlar. Bundan dolayı da dünyanın her bir yerinde geniş fan kitlelerine sahip. Türkiye'de kendisi ile birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Türkiye hakkında güzel sözlerini dinmekten de fevkalade memnun olduğumuzu ifade etmek isterim. Değerli bir Türkiye dostunu burada ağırlamaktan gerçekten memnunuz."

'5 YIL ÖNCESİNE KADAR TÜRKİYE'DE FİLMLERİMİN İZLENDİĞİNİ BİLMİYORDUM'

Aamir Khan ise Türkiye olmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Türkiye'ye dair ilk izlenimim yaklaşık 5 yıl önceydi. Twitter, Facebook ve diğer sosyal medya hesaplarından insanlardan mesaj almaya başladığımda bunun farkına vardım. O ana kadar Türkiye'de insanların filmlerimi izlediğini bilmiyordum. Ve bunu öğrendiğimde çok mutlu oldum. 

O yüzden Türkiye'yle ilgili ilk izlenimim Türk insanları üzerinden oldu. Ve Türk insanlarından aldığım çok sıcak, sevgi dolu ve tutkulu bir izlenimdi. Ve o günden beri bu güzel ülkeyi, bu güzel insanları ve bu eski tarihi ziyaret edebilmek için can atıyordum. Son 2 gündür burada çok fazla sevgi ve saygı görüyorum.

Bu beni çok mutlu etti. Türk insanlarının kalbinin gerçekten çok iyi ve sevgi dolu olduğuna inanıyorum. Bu sevgi içinde çok minnettarım. İşim vasıtasıyla küçük de olsa bu insanların kalbine dokunabildiğim için gerçekten çok mutluyum.

Bu arada Ankara'da olmaktan dolayı çok heyecanlıyım. Ve Hindistan'a döndüğümde çok güzel anılarla döneceğim. Ve tüm arkadaşlarıma bu ülkenin, insanların ve kültürün ne kadar güzel olduğunu anlatacağım.

Tekrar gelmek içinde çok heyecanlıyım."

Konuşmaların ardından Bakan Kurtulmuş tarafından Khan'a Kuran-ı Kerim ve porselen ibrik hediye edildi. Bakan Kurtulmuş ile öğle yemeği yiyen Khan, daha sonra Anıtkabir’i ziyaret etti.

ERDOĞAN'LA GÖRÜŞTÜ

Akşam saatlerinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hindistanlı oyuncu, yönetmen ve yapımcı Aamir Khan'ı Beştepe'de kabul etti ve birlikte poz verdiler. (Ankara/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Komutanlarla görüşen Trump: Fırtına öncesi sessizlik

SONRAKİ HABER

Antalya'da rehine ihbarı alarmı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...