06 Ekim 2017 15:59

Saçılık: Yiyip içen insanlara ne gibi müdahale ediyorsunuz

Veli Saçılık, Süleyman Soylu'ya seslenerek ‘Bugüne kadar yiyorlar diyenlere soruyoruz. Yiyip, içen insanlara ne gibi müdahale ediyorsunuz” dedi

Paylaş

Yüksel Caddesi'nde sürdürülen “İşimizi geri istiyoruz” eyleminde konuşan Veli Saçılık, Süleyman Soylu'ya seslenerek “Evlerinde yiyorlar içiyorlar” sözlerine ilişkin “Bugüne kadar yiyorlar diyenlere soruyoruz. Yiyip, içen insanlara ne gibi müdahale ediyorsunuz” dedi.

Yüksel Caddesi’nde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmakta ısrarlı olan eylemciler, yine polis engeline takıldı. Anıta yürümeleri engellenen eylemciler, Konur Sokak ile Yüksel Caddesi’nin kesiştiği yerde açıklama yapmak istedi. Burada, "Açlık grevinin 212’nci gününde Nuriye Semih serbest bırakılsın" yazılı pankart açan eylemciler, ayrıca  "Nuriye Semih onurumuzdur" sloganları attı. Basın açıklamasının başladığı anda müdahale eden polis, eylemcilerin getirdikleri ve üzerinde Nuriye ile Semih'le ilgili yazıların olduğu tüm pankartları parçalayarak, eylemcileri Konur Sokak’tan uzaklaştırmak istedi.

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Eylemciler polisin iterek alandan uzaklaştırılmasına karşı direnince, polis eylemcilerden, Mustafa Anıl,  Deniz Yılmaz ile Gülnaz Bozkurt’u gözaltına aldı. Geriye kalan eylemcileri de Konur Sokak’ın sonuna kadar iterek uzaklaştıran polis, burada da eylemcilerin dağılmaları yönünde anons yaptı.
 
Yüksel direnişinin simge isimlerinden Veli Saçılık, burada kısa bir konuşma yaptı. Saçılık, Süleyman Soylu'nun Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için daha önce söylediği  “Evlerinde yiyorlar içiyorlar” sözlerini hatırlatarak, “Sağlık Bakanlığı Nuriye ile Semih’e zorla müdahale edileceği yönünde talimat vermiş. Bugüne kadar yiyorlar diyenlere soruyoruz. Yiyip, içen insanlara ne gibi müdahale ediyorsunuz. Sizin hayatınız yalan. Burada tekrar sesleniyoruz. Sizler hem Nuriye ile Semih’i serbest bırakacaksınız, hem de İnsan Hakları Anıtı’nı. Ve burada defolup gideceksiniz” diye konuştu.
 
Eylemciler daha sonra gözaltına alınan arkadaşlarının yanına gitmek üzere alandan ayrıldı. (Ankara/MA)
 

ÖNCEKİ HABER

AKP Sözcüsü Mahir Ünal: Bir istifa talebi sözkonusu değil

SONRAKİ HABER

Tartıştığı seyyar satıcıyı tabanca ve bıçakla öldürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...