06 Ekim 2017 12:20

Avcılar Belediyesi işçilerinin eylemi sürüyor

Üç aydır alamadıkları ücretlerini talep eden Avcılar Belediyesi işçilerinin eylemi beşinci gününde de devam etti.

Paylaş

Üç aydır ücretlerini alamadıkları için eylemde olan Avcılar Belediyesi'nde çalışan 420 işçi, ücretlerini alana kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtti. 

Avcılar Belediyesi'nde çalışan 420 işçi, üç aydır alamadıkları maaşlarını talep etmek için belediye binası önünde başlattıkları eylem beşinci gününde devam ediyor. İşçiler, “Bakkal para diyor, ev sahibi icra diyor, çocuklar açız diyor, Başkan maaş yok diyor!” yazılı pankartını açarak, Marmara caddesinden belediye binasına yürüdü. 
 
İşçiler, yürüyüş boyunca, "İşçiler burada maaşlar nerede", "Yönetim istifa", "Gemileri yaktık, geri dönüş yok", "Ankara Ankara duy sesimizi, bu gelen işçinin ayak sesleri" sloganları attı. "Hak hukuk adalet", “Ücretlerimiz düzenli ödensin” ve “Kadro yok ücret yok umut yok yalan çok” dövizlerini de taşıyan işçiler, eylem boyunca da davul zurna çaldı. 

'GÖRÜŞMELER OLUMLU SONUÇLANMADI' 

İşçiler,  önceki günlerden farklı olarak yanlarında getirdikleri borazanları üfleyerek gürültü çıkardı. Eylem sürerken sendika yetkilileri ve belediye yöneticileri görüşme gerçekleştirdi. Belediye yetkilileri ile yapılan görüşmenin ardından kısa bir açıklama yapan Belediye-İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Erol Özdemir, "Belediye ile yapılan görüşme olumlu sonuçlanmadı. İşçiler iş bırakma eylemlerini sürdürecek ve biz de yarın yeniden burada olacağız" dedi. 

Açıklamanın ardından eylem sloganlar ile sona erdi. (İstanbul/MA)
 

ÖNCEKİ HABER

Tuğluk'un cenazesine saldıranlara ilk duruşmada tahliye

SONRAKİ HABER

Özge Kandemir, hayatını kaybettiği yerde anılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...