06 Ekim 2017 11:41

İzmir’de sayacılar tekrar iş bırakacak

İzmir Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi’nde çalışan sayacılar, parça başı ücretlerinin arttırılması için pazartesi günü bir kez daha iş bırakacak. 

Paylaş

Adana’da başlayan sayacıların eylemleri birçok kente sıçradı ve sayacılar parça başı ücretlerinin arttırılması ve sosyal güvencelerinin sağlanması talepleri ile iş bıraktı.

İş bırakma eylemlerinin yaşandığı İzmir’de de sayacılar taleplerinin karşılanması için mücadelelerini sürdürüyor. Sitenin son durağında bir araya gelen Türkiyeli ve Suriyeli sayacılar oy birliği ile pazartesi günü iş bırakma kararı aldı.

Diğer sayacılara da iş bırakma eylemine katılma çağrısında bulunan sayacılar birlikte hareket ederlerse kazanacaklarını vurguladı. 
Sayacılar, dükkan, ev kiralarının, ip ve yapıştırıcı ücretlerinin arttığını ancak uzun yıllardır aynı ücrete iş yaptıklarını belirtti. Yüzde 50 artış talep eden sayacılar, ücret talepleri yerine getirildikten sonra sigorta kayıtlarının da yapılmasını isteyecek. Bu sefer daha kararlı olduklarını da ifade eden sayacılar artışlar sağlanmadan işbaşı yapmayacaklarının altını çizdi. Sayacılar, dernekleşme çalışmalarını sürdürdüklerini ve bundan sonra örgütlü bir şekilde mücadele vereceklerini de ekledi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Başka Zeynepler ölmesin' diye karayolunu kapattılar

SONRAKİ HABER

 Çaykur Rizespor, İbrahim Üzülmez ile anlaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...