06 Ekim 2017 11:09

Kürkçü’den Muğla açıklaması: İnfaz şüphemiz var

Muğla’da yaşananlarla ilgili soru önergesi veren HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, yaşananların şüpheli olduğunu söyledi.

Paylaş

Muğla’da “PKK’li oldukları” iddiasıyla 7 kişinin darp edilerek, çırılçıplak bir şekilde ters kelepçeyle gözaltına alındığı olayın şüpheli olduğunu söyleyen Ertuğrul Kürkçü, “Bu şekilde çıplak aramaya tabi tutulmuş olanlar daha sonra yargısız infaza tabi tutulmuş olabilirler mi diye şüphelerimiz var” dedi. 
 
Muğla’da Ortaca ve Seydikemer bölgesinde 4 Ekim’de Mersin plakalı bir araç durdurularak içinde bulunan 7 kişi darp edilerek, çırılçıplak soyulup çekilen fotoğrafları sosyal medyada yayınlandı. Hemen ardından 5 Ekim’de de Köyceğiz kırsalında yaşandığı iddia edilen çatışmada 5 kişinin yaşamını yitirdiği iddia edilirken, yaşamını yitirenler ve gözaltına alınanların “PKK’li oldukları” ileri sürüldü. Henüz resmi bir açıklamanın yapılmadığı olaylara dair Meclis’te İçişleri Bakanlığı’na sunulmak üzere soru önergesi veren HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, yaşananların şüpheli olduğunu söyledi. 

İKİ OLAY BİRBİRİNDEN AYRI MI?

İlk gün gözaltına alınan 7 kişinin zalimce çıplak aramaya tabi tutulduğunu dile getiren Kürkçü, “Bu şekilde çıplak aramaya tabi tutulmuş olanlar daha sonra yargısız infaza tabi tutulmuş olabilirler mi diye şüphelerimiz var” dedi. Almış olduğu bilgilere göre her iki olayın bir birinden bağımsız olduğunu belirten Kürkçü, “Çıplak aramaya tabi tutulanlarla ve teşhir edilenler gözaltındalar. Ancak kimlik bilgileri açıklanmadı. Köyceğiz’dekilerin de kimlik bilgilerine halen ulaşılamadı” diye konuştu. Olaya büyük bir şüphe ile yaklaştığını belirten Kürkçü, şunları dile getirdi: “Bu sahici bir güvenlik meselesi olarak bana gözükmedi. Seydiker’de gözaltına alınanların PKK’liler olduğu konusunda ciddi şüphelerimiz var. Düşünmüyorum. Köyceğiz’de gözaltına alınanlar orada çalışan iş yapan insanlar. Ben tamamen Kürtlere yönelik bir saldırı ve zalimane bir tutum olarak görüyorum. Bölgede yaşayan ticaretle iştigal eden Kürtler olduğunu düşünüyorum. Bu bir tür gözdağı, yıldırma taktiği. O bölgede yaşayan insanlara verilen bir gözdağı. Ama mantığını anlamış değilim. Neden başka bir yer değil de orası. Bunu anlamış değilim.” 

‘BAKAN’IN AÇIKLAMASI MESNETSİZ'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Örgüt üyeleri Laskiye’den Ege ve Akdeniz’e geçiyorlar” şeklindeki açıklamasının olaya içinden çıkılmaz bir hal aldırdığını vurgulayan Kürkçü, “Bu açıklama sanki masal anlatır gibi. Ama neden buna başvurdu. Niye Laskiye’yi işin içine karıştırmak istedi. Bu da Esat yönetimi ile Türkiye arasındaki ihtilafı bu meseleye eklemek için yapılmış gibi geliyor bana. Daha çok mesnetsiz olayı da açıklamayan bir açıklama” diye konuştu. (Muğla/MA) 
 

ÖNCEKİ HABER

Hükümet tütün şirketlerinin ‘reji kolculuğunu’ mu yapacak?

SONRAKİ HABER

Samsun’da 509 konut için kura çekilişi yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...