06 Ekim 2017 10:52

Yüksel’de 332'nci günde yine müdahale

Yüksel Caddesi'nde 332 gündür devam eden ‘İşimizi geri istiyoruz’ eylemine polis yine müdahale etti.  

Paylaş

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın açlık grevi eylemi 212'nci gününe girerken kamu emekçilerinin hem Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’ya destek olmak hem de ihraç edildikleri işlerine geri dönmek için Yüksel Caddesi’nde başlattıkları “İşimizi Geri İstiyoruz” eylemi ise 332’nci gününde devam ediyor. 
 
Yüksel Caddesi’nde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmakta ısrarlı olan eylemciler, yine polis engeline takıldı. Anıta yürümeleri engellenen eylemciler, Konur Sokak ile Yüksel Caddesi’nin kesiştiği yerde açıklama yapmak istedi. Burada, "Açlık grevinin 212’nci gününde Nuriye Semih serbest bırakılsın" yazılı pankart açan eylemciler, ayrıca  "Nuriye Semih onurumuzdur" sloganları attı. 

SİREN SESLİ MÜDAHALE 

Eylemcilerin açıklaması başladığı anda müdahale eden polis, eylemcileri de itekleyerek sokağın sonuna kadar götürdü. Eylemcilerin seslerini bastırmak için sürekli siren çalan polis, pankartları da parçaladı.İtilerek zorla götürüldükleri Konur Sokak’ın sonunda parçalanan pankartları birleştiren eylemciler, “Nuriye Semih yalnız değildir” sloganı attı. Eylemciler, daha sonra alkışlar ve sloganlar eşliğinden alandan ayrıldı. (Ankara/MA)
 

ÖNCEKİ HABER

HDP’li vekil Burcu Çelik Özkan'a 6 yıl ceza

SONRAKİ HABER

Hükümet tütün şirketlerinin ‘reji kolculuğunu’ mu yapacak?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...