29 Temmuz 2012 10:17

Bakan HES’lerde ölen işçileri ‘unuttu’

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “2003’ten bugüne Hidroelektrik Santralleri’nin (HES) yapımı ve işletiminde kaç kişinin yaşamını yitirdiği” şeklindeki soruyu yanıtsız bıraktı.CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven’in, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun cevaplaması istemiyle verdiği soru &

Bakan HES’lerde ölen işçileri ‘unuttu’
Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “2003’ten bugüne Hidroelektrik Santralleri’nin (HES) yapımı ve işletiminde kaç kişinin yaşamını yitirdiği” şeklindeki soruyu yanıtsız bıraktı.
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven’in, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesi yanıtlandı. Güven, soru önergesinde mevcut HES sayısı, kaç tane daha yapılması planlandığı, yapılacak HES’lerin hangi ırmaklar üzerine kurulacağı, HES yapımında ve işletiminde ölen kişi sayısı, kazalardan sorumlu kişilerin saptanıp saptanmadığı, kimlerin sorumlu tutulduğu ve dava açılıp açılmadığı, açılan davaların sonuçları, HES yapımını yürüten firma sayısını sormuştu.
 Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu verdiği yanıtta, aktif hidroelektrik santralleri sayısının 333, özel sektör tarafından inşaatına devam edilen HES sayısının da 237 olduğunu kaydetti. Eroğlu, bugüne kadar 924 özel şirket ile “Elektrik Piyasasında Üretim Faaliyetinde Bulunmak Üzere Su Kullanım Hakkı Anlaşması İmzalanmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’ hükümleri çerçevesinde su kullanım hakkı anlaşması yapıldığını da belirtti.
Hangi ırmaklar üzerinde HES yapımının planlandığını belirtmeyen Bakan Eroğlu, HES yapımında ve işletiminde şu ana kadar ölen işçi sayısının sorulduğu soruyu da yanıtsız bıraktı.
(ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Maltepeliler sahile sahip çıkıyor

SONRAKİ HABER

İşçinin Korunması İlkesinden Neo-Mecelle’ye: Kiralık İşçilik Anlayışı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...