06 Ekim 2017 10:22

MESS grup sözleşmesi: Birleşik Metal-İş 695 lira zam istiyor

Birleşik Metal-İş, MESS grup sözleşmeleri kapsamında patronlarla masaya oturdu. 15 maddede anlaşma sağlandı.

Paylaş

MESS grup sözleşmeleri kapsamında bugün Birleşik Metal-İş ile patronlar masaya oturdu. Yapılan görüşmede 15 maddede anlaşma sağlandı. Bir sonraki toplantı 13 Ekim’de yapılacak.

Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu tarafından metal işçilerine yönelik yapılan açıklamada, sözleşme görüşmelerinin bir yandan OHAL’le birlikte işçi haklarına yönelik saldırıların arttığı ve grevlerin yasaklandığı; diğer yandan da metal işkolu ve onun öncü sektörü konumunda olan otomotiv sektörünün ihracat rekorları kırdığı bir dönemde başladığı bildirildi.

Bu veriler ışığında ilk altı ay için net 695 liraya denk gelen yüzde 30.47 oranında zam talep edildiği belirtilen açıklamada, “Diğer altı aylık dilimlerde ise taleplerimiz; 2. altı aylık dönemde enflasyon oranına 2 puan artış, 3. altı aylık dönemde yüzde 6 oranında ücret zammı teklif edilmiş, ancak enflasyonun yüzde 6’yı geçmesi durumunda enflasyon oranı kadar ücret zammı ve 4. altı aylık dönemde de enflasyon oranına 2 puan artış teklif edilmiştir. Sosyal haklarda ise; yüzde 50 oranında artış teklif edilmiştir” dendi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Arhavili kadınların HES’lere karşı mücadelesi sürüyor

SONRAKİ HABER

HDP iki dönem şartında rötuşa gidecek mi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...