Rezidansların rezilliği gecekonduları vurdu

İstanbul Fikirtepe’de süren kentsel dönüşüm çalışmaları bölgede hala yaşayan halkı mağdur etti.

06 Ekim 2017 08:31
Paylaş

İstanbul’da kentsel dönüşüm dendiğinde akla gelen ilk bölge olan Fikirtepe toz, toprak ve sokakları dolduran kamyonlarla adeta savaş alanına döndü. Müteahhitlerle, mal sahipleri arasında yaşanan sorunlar nedeniyle bölgede başlayamayan inşaatlar nedeniyle 50 katlı rezidanslar, tek katlı gecekondulara komşu oldu. Her gün yüzlerce inşaat kamyonunun girdiği bölgede vatandaşlar tozun toprağın içinde yaşamaya çalışıyor.

REZİDANSLARLA TEK KATLI GECEKONTULAR KOMŞU OLDU

5 yıl önce kentsel dönüşümün başladığı Fikirtepe'de çalışmalar hızla sürerken bölgedeki sorunlar da bitmiyor. Başlayan projelerde sona yaklaşılırken 30-40 katlı rezidans binalar bölgede yükselmeye başladı. Ancak müteahhitlerle mal sahipleri arasında yaşanan sorunlar nedeniyle başlayamayan projeler nedeniyle şu anda bu rezidanslar tek yada 3-4 katlı sıvasız binalarla komşu oldu.

HER GÜN YÜZLERCE  KAMYON GİRİP ÇIKIYOR

Öte yandan bölgede 24 saat süren inşaat çalışmaları nedeniyle yüzlerce kamyonun giriş çıkış yaptığı bölge adeta savaş meydanı görünümünde. Halen bölgede yaşayan vatandaşlar şantiyelerin arasından evlerine gidip gelmek zorunda kalıyor.

‘BÖLGENİN KOMUTANI BELLİ DEĞİL’

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu bölgede yaşanan sorunlarla ilgili “Oranın komutanı kim, sorumlusu kim, Çevre Bakanlığı mı, Çevre İl Müdürlüğü mü, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi mi, Kadıköy Belediyesi mi?” açıklamasında bulundu.

‘BÖLGE SAVAŞ ALANI GİBİ’

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu bölgenin savaş alanı gibi olduğunu belirterek “1000'in üzerinde bina yıkıldı. Her taraf toz toprak içinde. Bütün her şeyin tozuyla toprağı ile, kamyon giriş çıkışı ile beraber kontrol edilmesi gerekiyor. Bölgedeki inşaatlara 7 gün 24 saat çalışma izni verildi. Bunun da orada halen yaşayanların ihtiyaçlarına göre düzenlenmesi gerekiyor. Yani bölgede, bizimde içinde olduğumuz ortak büro kurulması gerekiyor. O zaman bölgedeki sorunlar çok daha rahat çözülebilir.” dedi. Kadıköy Belediyesinin bölge için elinden geldiğini yaptığını söyleyen Aykurt Nuhoğlu “Aslında Kadıköy Belediyesi orada hiç yok. Biz tabii yasal haklarımızı kullanarak oraya gidiyoruz. Tozuna toprağına müdahale ediyoruz. Bölgede ölçüm istasyonu kurduk, yolları yıkıyoruz, bakıyoruz, kontrol ediyoruz ama yasal olarak yetki onlarda” dedi. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Almanya'da DİTİB’e maddi destek azaltıldı

SONRAKİ HABER

Haber Sen, TRT'nin memuriyetten men kararını protesto etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...