Hatay Dörtyol’da gazeteciye saldırı görüntüleri ortaya çıktı

Gazeteci Sedat İskenderoğlu’nun, Dörtyol’da Bakan Soylu'nun katılacağı yemeği izlemek isterken uğradığı saldırıya dair görüntüler ortaya çıktı.

06 Ekim 2017 08:32
Paylaş

AKP Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu’nun oğlu İstemi Kağan Türkoğlu ile birlikte karakolda polisleri sıraya dizerek teşhis etmesi skandalında adı geçen Fehmi Rigan’ın adı şimdi de basın mensubuna saldırı ile gündeme geldi. Vekil Türkoğlu’nun basın danışmanı olan Rigan, 6 yıl önce dönemin AKP Gençlik Kolları Başkanı Ömer Uzun’un Emniyet Müdürlüğü’nde işlettiği kantinde bir polisle tartışması ile başlayıp, Emniyet’te polisleri tehdit edilmesi ve İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Marangoz ile birlikte polisleri ellerinde numaralarla birlikte tek sıra dizilip teşhis edilmesi olayı ile gündeme gelen olayda adı geçmişti. Rigan bu sefer Dörtyol’da İlkurşun Gazetesi imtiyaz sahibi Sedat İskenderoğlu’na saldırdı. 

TEKME VE YUMRUKLA SALDIRDI

Hatay’da yayın yapan İlkkurşun Gazetesi imtiyaz sahibi Sedat İskenderoğlu’nun 15 Eylül tarihinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Hatay, Dörtyol’da katılacağı yemeği izlemek isterken saldırıya uğradığı görüntüler ortaya çıktı. AKP Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu’nun basın danışmanı Fehmi Rigan, daveti düzenleyenler ve Soylu’nun basın danışmanının içeri davetine rağmen, toplantı salonuna girmek isteyen gazeteci İskenderoğlu’na tekme ve yumruklarla saldırarak içeri girmesini engelledi.

GAZETECİYE KEYFİ ENGEL 

İskenderoğlu’nun şikâyet dilekçesinde şu ifadeler olduğu bilgisine ulaştık: “Fehmi Rigan elini göğsüme dayadı ve beni iterek davetli olmadığımı salona alınmayacağımı söyledi. Ben de yetkisinin ne olduğunu sordum, ayrıca basının programı izlemek için izne ihtiyacı olmadığını belirttim. İsmini şu an bilmediğim ama daha sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun basın sorumlusu olduğunu öğrendiğim bir şahıs tarafından salona davet edildim. Bu arada Fehmi Rigan yüksek sesle salona alınmamamı, alındığım takdirde kavga çıkaracağını söyledi. Orada bulunanlar araya girdiler. Fehmi Rigan da onların üzerinden bana yumruk atmaya kalkıştı. Orada bulunanlar beni asansör bölgesine kadar uzaklaştırdılar. Bu esnada Fehmi Rigan salonun içericisinden bana hitaben "sinkaflarda bulunarak… ‘o salona alınmayacak. Alınırsa kavga çıkarırım’ diye bağırdı”(Adana/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Selahattin Demirtaş’tan Konca açıklaması: Zorbalık

SONRAKİ HABER

Et üreticileri: Ankara'ya yürüyeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...