06 Ekim 2017 20:54

Mersin'de gözaltına alınan avukatlar serbest bırakıldı

Mersin'de gözaltına alınan 7 avukat, emniyetteki işlemleri sonrası çıkarıldıkları mahkeme tarafından adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı.

Paylaş

Cemil UĞUR
Mersin

Mersin'de gözaltına alınan 7 avukat, savcılık ifadeleri sonrası sevk edildikleri mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Avukatlar hakkında adli kontrol uygulaması ve yurt dışı çıkış yasağı kararı verildi.

"Terör örgütü üyeliği", "terör örgütü propagandası" ve "PKK/KCK-TY yapılanmasına bağlı hukuk komitesi içerisinde faaliyet yürütmek" iddialarıyla gözaltına alınan İHD Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Mersin Şube Sekreteri Avukat Özgür Çağlar, KHK ile kapatılan ÇHD Mersin Şube Başkanı Avukat Mehmet Altuntaş ile avukatlar Rıza Oğuz, Sebahat Gençtarih, Emrullah Şam, Ali Bozan ve bir başka avukat Mersin Emniyet Müdürlüğünde yapılan akıl ve mantık dışı sorguda ifade vermemiş, avukat kimlikleri nedeniyle gözaltına alındıklarını düşündükleri için savcılıkta ifade vereceklerini belirtmişlerdi.

Avukatlar öğle saatlerinde Emniyette ki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildiler. Savcılıkta ifade veren avukatlar adli kontrol uygulaması talebi ile 1. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildiler.

1 Sulh Ceza Hakimligi ise 7 avukatın adli kontrol uygulaması ve yurt dışına çıkma yasağı ile serbest bırakılmalarına karar verdi. Aynı soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan bir diğer avukat Bedri Kuran şehir dışında bulunduğu için ifade vermemişti. Mahkeme, Kuran hakkındaki yakalama kararının sürmesine hükmetti.

Serbest bırakılan avukatlar adliye önünde yakınları tarafından karşılandı.

NE OLMUŞTU? 

3 Ekim'de aralarında İnsan Hakları Derneği (İHD) Merkez Yonetim Kurulu üyesi ve Mersin Şube sekreteri Özgür Çağlar ve Kanun Hükmünde Kararname ile (KHK) kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Mersin Şube Başkanı Mehmet Altuntaş'ın da bulunduğu 8 avukata yönelik yapılan operasyonda 3 avukat adresinde bulunarak, gözaltına alınmıştı. Bir başka avukat da kendi iradesiyle emniyete ifade vermeye gitmiş ve gözaltına alınmıştı. Daha sonra şehir dışında olan İHD Mersin Şube Sekreteri avukat Özgür Çağlar, ÇHD Mersin Şube Başkanı Mehmet Altuntaş ve avukat Rıza Oğuz ifade vermek için savcılığa giderken haklarından arama kararı olduğundan gözaltına alınmışlardı.

{{334241}}

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da yarın sağanak bekleniyor

SONRAKİ HABER

Esad'dan IKBY referandumuna tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...