06 Ekim 2017 05:27

Melih Altınok paylaştı, HDP yöneticisi tutuklandı

HDP İstanbul İl yöneticisi Veysel Seyitvan, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek tutuklandı.

Paylaş

HDP İstanbul İl yöneticisi Veysel Seyitvan, İstanbul'da 1 Ekim'de yapılan operasyon kapsamında gözaltına alındı. 2 Ekim'de savcılığa çıkarılmadan mahkemeye sevk edilen Seyitvan, “Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” gerekçesi ile tutuklandı. Sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek tutuklanan Seyitvan'a, emniyet sorgusunda sorulan sorular dikkat çekti. Seyitvan'ın sosyal medya paylaşımlarının çoğunun suç unsuru olarak gösterildiği emniyet ifade tutanağında, Seyitvan'a, "'Sosyalizmde ısrar insan olmakta ısrardır' şeklinde yapılan paylaşımda geçen 'sosyalizm' kelimesi sizin için ne ifade ediyor?​” diye soruldu. 

‘NURİYE VE SEMİH’İN EYLEMİNİ TASVİP EDİYOR MUSUNUZ?​’

Rakka’da çıkan çatışmada yaşamını yitiren Ayşe Deniz Karacagil’in fotoğraflarının paylaşılmasını suç unsuru olarak gören emniyet, Seyitvan’a, “Kişi sizin için ne ifade ediyor?​” sorusunu yöneltti. Seyitvan’a PKK Lideri Abdullah Öcalan kastedilerek “Terör örgütü lideri sizin için ne ifade ediyor?​”, “Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın yapmış olduğu eylemi tasvip ediyor musunuz? Çağrıya ne yönde destek oldunuz? Desteğiniz devam ediyor mu?​” şeklinde soruların sorulması dikkat çekti.

SABAHÇI ALTINOK PAYLAŞINCA

Seyitvan’ın Sabah gazetesi yazarı ve ATV’de program sunucusu Melih Altınok’un, 16 Ağustos 2010 tarihinde “APO Başkan PKK Şampiyon!” şeklinde ki paylaşımını alıntılamasının da suç unsuru olarak görüldüğü tutanakta, “APO nerenin başkanı ve PKK ne yönde şampiyon?​” sorusu soruldu. Yine Seyitvan’ın yaptığı paylaşımlarda yaşamını yitiren HPG’liler için “şehit” kelimesini kullanması üzerine “Şehitlik sizin için ne ifade ediyor?​” diye soruldu. (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

Rusya'da tren-otobüs çarpışması: En az 19 ölü

SONRAKİ HABER

Suudi Arabistan yeniden BM’nin ‘Utanç Listesi’nde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...