06 Ekim 2017 04:58

Deyrezzor yarışı: Suriye ordusu, el Meyadin'e dayandı

Suriye ordusu, Deyrezzor'da IŞİD'in en önemli merkezi el Meyadin sınırlarına ulaştı. Kentin ele geçirilmesi stratejik önemde.

Paylaş

Irak'la sınır oluşturan doğu vilayeti Deyrezzor'daki operasyonlarını sürdüren Suriye ordusu, IŞİD'in elinde kalan en önemli kent el Meyadin'in kapılarına dayandı.

Al Masdar'ın haberine göre ordu güçlerinin, IŞİD'in kentin kuzeyindeki savunma hattını yardığı ve Fırat Nehri üzerindeki kentin çeperlerine ulaştığı bildirildi.

Kaplan Güçleri öncülüğündeki operasyonla Suriye ordusunun, ilk olarak kentin batısını kontrol altına almayı hedeflediği belirtiliyor. Suriye ordusunun başka bir kolunun da Fırat Nehri'nin doğusundaki Hatla bölgesinden ilerlediği aktarılıyor.

RUSYA'DAN HAVA DESTEĞİ

Operasyona Rusya Hava Kuvvetleri de destek veriyor. Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsü Tümgeneral İgor Konaşenkov’un Perşembe gübü yaptığı açıklamaya göre, Rusya'nın Karadeniz Filosunda bulunan Veliky Novgorod ve Kolpino denizaltılarından fırlatılan on adet Kalibr güdümlü füzesiyle Deyrezzor yakınlarındaki IŞİD hedefleri vuruldu. Vurulan hedefler arasında mühimmat depoları ve zırhlı araçlar olduğu duyuruldu.

El Meyadin, Suriye-Irak sınırındaki en önemli geçiş kenti Elbukemal'e giden yol üzerinde olduğu için ABD'nin desteklediği Suriye Demokratik Güçleri'nin de hedefinde. Bu yüzden el Meyadin'i kimin kontrol edeceği stratejik önem taşıyor.

IŞİD, SÜHNA'YI TEHDİT EDİYOR

Deyrezzor'da bunlar yaşanırken IŞİD, Humus'un doğusunda saldırıya geçti. Palmira-Deyrezzor arasındaki Sühna kenti cihatçılarca 3 cepheden kuşatıldı.

IŞİD'i Hama'nın doğusunda kontrolü altında tuttuğu bölgelerden çıkaran Suriye ordusunun buradaki kuvvetlerini Sühna'ya yönlendirdiği belirtiliyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Burak Aksak 'kadın stajyere saldırı' iddiasına yanıt verdi

SONRAKİ HABER

Gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?' - 6 Ekim 2017 Cuma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...