06 Ekim 2017 01:26

Dicle Üni.'de 100 işçinin işten atılması muamması sürüyor

Dicle Üniversitesi Hastanelerinde 100 işçinin işten atılmasıyla ilgili muamma devam ediyor: İşten atmada topu birbirlerine atıyorlar

Paylaş

Serpil BERK
Diyarbakır 

Dicle Üniversite Hastanesi’nde taşeron şirkete bağlı çalışan 100 işçinin işten çıkarılmasıyla ilgili muamma devam ediyor. Taşeron şirket listenin kendilerine hastane yönetiminin verdiği iddia ederken, hastane yönetimi ise listeyle ilgilerinin olmadığını ileri sürerek, topu bir birlerine attılar. İşçiler ise kendilerine herhangi bir resmi tebligat yapılmadığı için işlerine devam ediyor. 

Üniversite Hastanesinde örgütlü olan DİSK Genel İş sendikasının, üniversite yönetimiyle görüşmeleri devam ederken, işten çıkarılan işçilerin bekleyişi de sürüyor. Gazetemize konuşan işçiler yıllardır emek verdikleri kurumdan çıkarılma gerekçelerini bilmediklerini dile getirerek, durumun bir an önce aydınlatılmasını istiyorlar.

‘SONUNA KADAR DİRENECEĞİM’

Birsem Sevgi 19 yıldır Dicle Üniversitesinde çalışıyor neden çıkarıldığını diğer işçiler gibi o da bilmiyor. “Herhangi bir şekilde bize bir bildirim yapılmadı” diyen Sevgi, “ Onkoloji bölümünde çalışıyorum aynı zamanda sendika temsilcisiyim. Beni kimse aramadı, ismim işten çıkarılan işçilerin olduğu listede var fakat kimse aramadı. Önce ki şirket sorumlusu beni işten çıkarmak için çok uğraştı fakat gerekçe bulamadı. İşten çıkarılmalar gündeme gelince de ben her zamanki gibi sabah gidip vardiyama çalışmaya da devam ettim. Kimse bana bir gerekçe sunmadan da işimi bırakmayacağım. Suçum varsa çıkarsınlar.Arkadaşlarım ‘neden rahatsın’ diye soruyor. İşten çıkarılmama sebep olacak hiç bir şey yapmadım işimi en iyi şekilde yapmaya çalıştım o yüzden vicdanen rahatım ama bizi işten çıkarmaya çalışanların vicdanının rahat olmadığını düşünüyorum. Sonuna kadar direneceğim”dedi.

‘NİYE ÇIKARILDIK BİLMİYORUZ’

Bekir Yılmaz 4 yıldır temizlik şefi olarak çalışıyor. İşten çıkarmaların olduğu gün  yeni firma yetkilisinin  ‘ismin listede var seninle çalışmayacağız’ dediğini buna karşın hastane yönetimin haberlerinin olmadığını söylediğini belirten Yılmaz, “Ertesi gün sabah işime geldim, bize ‘katlara çıkmayın sizlerle değil kendi ekibimizle çalışacağız’ dediler. Bize sözlü söylendi yazılı olarak kimse bir tebliğde bulunmadı. Niye çıkarıldığımızı bilmiyoruz. Sabah iş başı saatinde tekrar geldik kartımızı okutup iş başı yaptık. Yoğun bakıma  alınan işçiler adaptasyon sürecinden geçmeden neyi nasıl yapacağını bilemez. Bir hastanın enfeksiyonu bu haliyle diğerine bulaşabilir, böyle bir risk var”dedi.

  • Soldan sağa: Bekir Yılmaz, Birsem Sevgi, Mehmet Işık

‘KİME SORSAK ‘BİLGİMİZ YOK’ DİYOR’

Özlem Yürümeyen’de, 4 yıldır Temizlik bölümünde çalışıyor. Yürümeyen, “Kartlarımızı okutmaya devam ediyoruz. Bir sıkıntı yaşamadık şuana kadar. Bize bir açıklama yapsınlar sizi şundan dolayı çıkardık. Kime sorsak ‘bilgimiz yok’ diyor. Yemekhaneye gittim üzerimde iş formam yok diye ‘personel olabilirsin ama sivilsin üzerinde forma yok yemek yiyemezsin’ diyor. Yemek veren arkadaşı da işten çıkarmakla tehdit ediyorlar. Bugüne kadar her şeyi biz yaptık emek harcadık ama yine biz eziliyoruz”dedi. 

Mehmet Işık, 4 yıldır çalıştığı  işten çıkarıldığını arkadaşlarının haber vermesiyle öğrenmiş. Işık, da, “Bize resmi bir açıklama sunsunlar sadece ismimiz ve telefon numaramızın olduğu bir liste gerekçe gösterilerek çıkarıldık. Bizi kim niye çıkardı bilmiyoruz. Bize önceden haber verselerdi en azından ne yapacağımızı düşünürdük şimdi bekliyoruz sadece, neden çıkarıldığımızı bilmeden”dedi.

ÖNCEKİ HABER

Katalonya bağımsızlık ilan ederse ne olacak?

SONRAKİ HABER

MESS grup sözleşmesinde ilk oturum: Sonucu işçi belirleyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...