05 Ekim 2017 14:34

Torbadan kömür özelleştirmesi çıktı

MTV'de yüzde 40 zam yapılması ile gündeme gelen torba yasadan TTK ve TKİ'nin özelleştirilmesi de çıktı.

Paylaş

Motorlu Taşıtlar Vergisi’ne yüzde 40 zamla gündeme gelen torba yasadan TTK ve TKİ’nin özelleştirilmesi de çıktı. Maden Mühendisleri Odası, tasarının geri çekilmesini istedi. 

Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının 58 inci maddesi ile 3213 sayılı Maden Kanunu`nun ek 1 inci maddesinin 3 üncü fıkrasında yapılan değişiklikle Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ve Türkiye Kömür İşletmelerinin (TKİ) özelleştirilmesinin önü açılıyor. 

Maden mühendisleri Odası yaptığı açıklamada, yapılmak istenen değişikliklerle TTK ve TKİ’ye ait maden sahalarının özelleştirilmesinin amaçlandığına dikkat çekti. Bugüne kadar yapılan maden özelleştirmelerinin, kömür üretimini artırmadığı, istihdam edilen işçi sayısını sürekli düşürdüğünün belirtildiği  açıklamada, “Başta üretime ve istihdama hiçbir katkısı olmayan özelleştirme ve madencilik politikalarından derhal vazgeçilerek başta Zonguldak, TTK ve TKİ  olmak üzere ülke madenciliğine hiçbir yararı olmayacak bu kanun tasarı maddesinin mutlak surette tasarıdan çıkarılması gerekmektedir” denildi. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP'liler Talabani'nin cenazesi için Süleymaniye'ye gitti

SONRAKİ HABER

Suudi Arabistan Rusya’dan S-400 alacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa