05 Ekim 2017 12:26

İbadi: IKBY ile çatışma istemiyoruz

Irak Başbakanı Haydar İbadi, Emmanuel Macron ile yaptığı görüşme sonrası açıklamalarda bulundu.

Paylaş

Irak Başbakanı Haydar İbadi, Paris’te Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, Peşmerge’ye Irak ordusuyla birlikte çalışmaları çağrısında bulundu.

İbadi, düzenlenen ortak basın toplantısında Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ile silahlı bir çatışma istemediğini vurguladı.

Peşmerge’nin tartışmalı bölgelerde Irak güvenlik güçleriyle birlikte çalışması için çağrıda bulunan İbadi, “Peşmerge’ye, vatandaşların güvenliğini garanti altına almak ve böylece bu bölgeleri tekrar inşa edebilmek için, federal yetkililerin otoritesi altında Irak güçlerinin ayrılmaz bir parçası olarak kalmaları çağrısında bulunuyorum” dedi.

İbadi, Kürt vatandaşların isteklerine saygı duyduğunu belirterek, “Birlikte çalışmalıyız ve federal hükümetin otoritesi tüm bölgelere doğru genişlemeli. Peşmerge’ye Irak Silahlı Kuvvetleri’yle işbirliği yapması talebinde bulunuyorum. Musul’da olduğu gibi” diye konuştu.

FRANSA’DAN ARABULUCULUK TEKLİFİ

Öte yandan Macron, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada Fransa ve diğer ülkelerin, bağımsızlık referandumunun ardından Kürtlerin durumuyla ilgili endişeli olduğunu dile getirdi. Macron, diyaloğun tek yol olduğunu belirterek, “Fransa arabuluculuğa aktif olarak katkı sağlamaya hazır” diye konuştu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Çaykur Rizespor'da Hikmet Karaman dönemi sona erdi

SONRAKİ HABER

Suudi Arabistan Kralı ilk defa Rusya’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...