05 Ekim 2017 11:52

Emek Hareketinden Mühendisler iş cinayetine tepki gösterdi

Emek Hareketinden Mühendisler, 24 yaşındaki Delil Aslan’ın iş cinayetinde ölümüne neden olan ihmallere tepki gösterdi.

Paylaş

24 yaşında gemide elektrik akımına kapılan Delil Aslan'ın cinayetine ilişkin tepkiler sürüyor. Son olarak Emek Hareketinden Mühendisler Aslan için bir açıklama yaptılar. “Geminin içindeki malın hedefine ulaşması genç bir insanın hayatından daha önemli görülmektedir” denilen açıklamada, cinayetin takipçisi olunacağı bildirildi.  

Emek Hareketinden Mühendisler tarafından yapılan açıklamada 24 yaşındaki Elektrik Elektronik Mühendisi Delil Aslan’ın henüz 3 gün önce stajyer olarak işe başladığı TGM Deniz İşletmeciliği ve Acenteliği  Ltd. Şti’ye ait Gas Cat isimli gemide elektrik akımına kapılarak can verdiği hatırlatıldı. Açıklamada “Tek hedefi maksimum kâr olan şirket genç mühendisin cenazesini naylon poşete koyarak en yakın liman olan Sri Lanka’da bir hastanenin morguna bırakıp yoluna devam etti. Aileye sadece çocuklarının öldüğünü ve Sri Lanka’da bırakıldığını bildiren yetkililer şirketin ihmallerinin ortaya çıkmasını engellemek için yasal olarak yapmak zorunda olduğu hiçbir şeyi yapmamıştır. Konsolosluğa bilgi verilmediği gibi kaza anının tek görgü tanığının ifade vermesini ve aile ile görüşmesini de engellemiştir. Cenazenin yanına gemi tayfasından bir kişiyi bırakıp hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam etmiştir” dendi. 

Her ay 150 ile 170 arasında işçinin sabah işe gidip evine tabutla döndüğü belirtilen açıklamada, “Meslektaşımız Delil Aslan’ın hayatını kaybettiği geminin içindeki malın hedefine ulaşması genç bir insanın hayatından daha önemli görülmektedir. İş güvenliği için alınması gereken tedbirler masraf olarak görülmekte ve daha fazla kâr etmekten başka bir amacı olmayan patronlar için iş cinayetleri, işlerin yavaşlamasına sebep olan bir takım  prosedür olarak görülüyor sadece” dendi.   

Tedbirler alınıp, hükümetin denetleme görevini yapması halinde iş cinayetlerinin son bulacağı ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Bunu sağlamanın tek yolu her an yeni bir iş cinayetine kurban gitme ihtimali olan tüm çalışanların örgütlü mücadelesinden geçmektedir. Biz Emek Hareketinden Mühendisler olarak meslektaşımız Delil Aslan’ın ailesinin yalnız olmadığını ve tüm iş cinayetlerinin takipçisi olacağımızı bildiriyoruz.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AKP Babaeski Kadın Kolları Başkanı istifa etti

SONRAKİ HABER

Çaykur Rizespor'da Hikmet Karaman dönemi sona erdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...