05 Ekim 2017 11:10

Mersin'de avukatlara gözaltı protesto edildi

Mersin'de avukatların gözaltına alınmasını protesto eden İHD, operasyonun savunma hakkını engellemeye yönelik olduğunu belirtti. 

Paylaş

Mersin'de 3 Eylül'de avukatlara yönelik operasyonda aralarında İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şube Sekreteri Özgür Çağlar ve Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Mersin Şube Başkanı Mehmet Altuntaş'ın da bulunduğu 8 avukatın ev ve büroları aranmıştı. 

{{334241}}
 
İHD Mersin Şubesi, kendi binalarında yaptıkları toplantı ile avukatların gözaltına alınmasını protesto etti. Toplantıya, siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra Sivil toplum Örgütleri de (STÖ) destek verdi. Toplantıda, “Avukat arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın”, “Herkes için savunma, herkes için adalet” ve “ Savunma hakkı engellenemez” yazılı birçok döviz taşındı.

'SAVUNMA HAKKI ENGELLENMEK İSTENİYOR'

Açıklama yapan İHD Mersin Şube Başkanı Ali Tanrıverdi, AKP iktidarının darbe girişimini gerekçe göstererek ilan ettiği Olağanüstü Hal (OHAL) uygulamalarıyla, muhalif tüm kesimlere sindirme operasyonları başlattığını belirtti. Avukatların da bu kapsamda gözaltına alındıklarını dile getiren Tanrıverdi, “Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca verilen gözaltı kararı keyfi ve savunma hakkının kullanımı engellemeye yöneliktir. Ayrıca gözaltındaki avukatlardan Özgür Çağlar, Ali Bozan, Sebahat Gençtarih,  Mehmet Altuntaş, Rıza Oğuz, Emrullah Şam üyelerimizdir" dedi.

'SONUNA KADAR TAKİPÇİSİYİZ'

Gözaltındaki avukatların İHD bünyesinde yaşanan hak ihlallerini tespit ederek raporlaştıran, periyodik aralıklarla hazırlanan bu raporları dernek bünyesinde kamuoyuyla paylaştığını söyleyen Tanrıverdi, iktidarın hem derneklerinden hem de dernek üyelerinden rahatsız olduğunu belirtti. Tanrıverdi, “İnsan hakları savunucusu olan avukat arkadaşlarımıza uygulanan keyfi gözaltların derhal son bulmasını ve serbest bırakılmalarını talep ediyoruz. Dernek olarak, sonuna kadar gözaltıların takipçisi olacağımızı belirtmek istiyoruz” dedi. 
 
Açıklama alkışlar ile son buldu. (Mersin/MA)

ÖNCEKİ HABER

Mersin’de yaşam savunucularından balık çiftliklerine tepki

SONRAKİ HABER

Atalay Filiz'e ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa