05 Ekim 2017 11:03

100. yılında Ekim Devrimi paneli: Devrim, kaza değildir

Emek Partisi (EMEP) Şişli İlçe Örgütü, Ekim Devrimi'nin 100. yılı dolayısıyla Nostalji Kitap Kafe’de söyleşi gerçekleştirdi.

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Şişli İlçe Örgütü, Ekim Devrimi'nin 100. yılı dolayısıyla EMEP Genel Başkan Yardımcısı Nuray Sancar’ın katıldığı bir söyleşi gerçekleştirdi.

Nostalji Kitap Kafe’deki söyleşiye çok sayıda kişi katıldı. EMEP Genel Başkan Yardımcısı Sancar, 100. yılında Ekim Devrimi'nin güncelliğini, devrimi yaratan koşulları ve SSCB’nin dağılma sürecini özetledi. Söz konusu dönemde insanların kapitalizmi ortadan kaldıracakları inancına sahip olduğunu ifade eden Sancar, “Günümüze gelindiğinde, egemenler geçmişten gelenin böyle devam edeceğini göstermeye çalışır. Bugün kapitalizmin yıkılabilir bir sistem olmadığını göstermeye çalışıyorlar” dedi.

Rusya’da devrimin olağanüstü koşullarda gerçekleştiğinin altını çizen Sancar şöyle devam etti: “'Rusya’da Çarlık zaten düşecek bir çürük elma haline gelmişti' diyerek Çarlığın birazcık silkelemeyle kolayca yıkıldığını iddia ederler. ‘İşçi sınıfı devrimi bir tarihi kazadır' yorumları yaparlar. Ekim Devrimi, bir kaza ve arıza değildir. Dünyanın hiçbir yerinde bir kriz bir anormal durum kendiliğinden işçi devrimine yol açmaz. Nesnel koşullar elverişli olduğunda insanlar ayaklanabilir ama bu hiçbir zaman bir işçi sınıfı devrimi gerçekleştirilmesine yetmez. İşçi sınıfı Rusya’da ezilen sınıf ve tabakaları etrafında toplamıştır ama iktidarı ele geçiren sınıf işçi sınıfıdır.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gürer: Taşeronda sistem mi yoksa isim mi değişiyor?

SONRAKİ HABER

Kral Selman’ın Moskova ziyareti: Beklenmeyen yakınlaşma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...