05 Ekim 2017 10:54

15 Temmuz sonrası 'kompresör bozuk' diye tedavi ertelemesi

15 Temmuz sonrası hastaneye sevk edilen hastaların tedavilerine ilişkin verilen soru önergesine yanıt geldi.

Paylaş

15 Temmuz sonrasında hastaneye sevk edilen mahpuslardan hastanenin 'kompresörü bozuk' olduğu için sonra gelmesi istendi. Sevki gerçekleşen mahpuslar arasında doğum yapmak üzere olan da var. Mahpusların kayma - sendeleme - tökezlemeye bağlı düşme nedeniyle tedavi görmeleri de şiddet iddialarını bir kez daha gündeme getiriyor.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun 15 Temmuz sonrasında tutuklanan ve gözaltına alınan kişilere yönelik işkence ve tecavüze iddiaları hakkında bilgi edinmek için  Meclis'e soru önergesi vermişti. Tanrıkulu önergede açıktan işkence ve tecavüz iddialarını dile getirmese de iddialarda yer alan kişileri gördükleri tedavileri öğrenmek istedi. Adalet Bakanlığı adına önergeye Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Strateji Geliştirme Başkanlığı'ndan yanıt geldi. Yanıtta 15 Temmuz 2016- Ocak 2017 tarihleri arasında muayene başvurusunda bulunan kişi sayısının 293 bin 633 olduğu, bunlardan 779'nun ileri tetkik ve muayene için sevk ve kontrol muayenelerinin yapıldığı açıklandı. Sağlık Merkezlerine adli muayene başvurusu ile gelenlerin tedavilerinde yer alan tanıların da yer aldığı cevapta, adli muayene başvurusunda bulunan kişilerin tanıları şöyle sıralandı: “Eklem ağrısı, disosyal kişilik bozukluğu, depresif nöbet, kayma-sendeleme ve tökezlemeye bağlı düşme, burun kemiklerinin kırıklığı, bel ağrısı, kronik viral hepatit B, makat bölgesinde iltihaplanma sonucu oluşan anal apse, anal fistül (anal kanal ve dıştaki cilt dokusu arasında bir kanal oluşmasıdır. Fistül kabaca, anüsden bir iki cm uzakta olan, cilt içine yerleşimli, ağrılı şişkinlik ve akıntılara neden olabilen kanal şeklinde oluşumlar), kronik böbrek yetmezliği vb.”

KOMPRESÖR BOZUK SONRA GEL

Henüz sonuçlanmayan tedavilerden bazılarında ise tedavinin tamamlanmamasına gerekçe olarak “kompresör bozuk tadilat sonrası gelmesi” istenen hasta da var, kadın doğuma sevk edilen hasta da var. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Vergi borcu silinen şirketler Meclis gündeminde

SONRAKİ HABER

Torba yasayla meraların talana açılmasına tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...