05 Ekim 2017 10:45

3'üncü Kürt Kültür ve Sanat Günleri 25 Ekim’de başlıyor

İstanbul MKM tarafından düzenlenen Kürt Kültür ve Sanat Günleri 25 Ekim-29 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak.

Paylaş

İstanbul Mezotopamya Kültür Merkezi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek olan Kürt Kültür ve Sanat Günleri’nin 25 Ekim-29 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da yapılması planlanıyor. 

Tiyatro gösterileri, konser, resim sergisi gibi sanatsal etkinliklerin yanı sıra 3. Kürt Kültür ve Sanat Günleri kapsamında film gösterimleri, konserler ve paneller gerçekleşecek. Festivalde etkinlikler Kenter Tiyatrosu ve Şişli Kent Kültür Merkezi dışında Su Gösteri Merkezi, Bostancı Gösteri Merkezi gibi mekanlarda seyirciyle buluşacak.

Festivalin açılışı Çarşamba günü saat 13.30’da Murat Satılmış adlı bir mahpusun resimlerden oluşan sergi ile yapılacak. Beyoğlu’nda bulunan Cezayir Toplantı Salonu’nda yapılacak açılış etkinliğinden sonra yine aynı mekanda saat 14.00’te OHAL döneminde yürütülen Kürt kültür ve sanat çalışmaları ve kapatılan kültür sanat kurumlarının yaşadıkları zorlukların konuşulduğu bir panel düzenlenecek. Aynı gün saat 20.30’da ise Şişli Kent Kültür Merkezi’nde “Türkçeleştirilmiş Kürtçe şarkılar”ın seslendirilmesi ile gündeme gelen ve MKM’li sanatçıların yürüttüğü Şahiya Stranan (Şarkıların Şöleni) adlı projenin konseri gerçekleşecek.

Festivalin dikkat çekici etkinliklerinden biri de İran Kürtleri’nin katılımıyla Kürtçe’nin Erdelanî, Lorî ve Kurmancî lehçelerinde şarkıların söyleneceği konser projesi. 27 Ekim Cuma günü saat 20.00’de Kenter Tiyatrosu’nda sahnelenecek olan bu projenin adı Rojhelat Project. Projede İran’ın Kürt kentleri olan Sinê’den Laya Tabibi, Shadi Gholami, Sharmin Zarneshan ve Sanandaj’dan Faraz Marofi ile Türkiye’den Kürt müzisyen Serhat Kural yer alıyor. Rojhelat Project (Doğu Projesi) konserinin ardından yine aynı yerde Mizgîn Tahîr ve Ayfer Düzdaş sahne alacak.

29 Ekim Pazar günü saat 20.00’de Teatra Jiyana Nû (Yeni Yaşam Tiyatrosu)’nun Kenter Tiyatrosu’nda sahneleyeceği yeni oyunu Bêrû (Yüzsüz) ile sona erecek olan 3. Kürt Kültür ve Sanat Günleri kapsamında ayrıca Amed Şehir Tiyatrosu’nun oyunları, yazar Selim Temo’nun “Üç Diasporada Kürt Edebiyatı” sunumu, yeni dönem Kürt müzisyenlerinin sahne alacağı bir konser seyirci ile buluşacak. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Yüksel Caddesi'nde 331'inci gün: 2 gözaltı

SONRAKİ HABER

Vergi borcu silinen şirketler Meclis gündeminde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...