İstanbul Adalet Sarayındaki 'Adalet Nöbeti' 27. haftasında

Tutuklu bulunan Cumhuriyet gazetesi avukatları için Çağlayan Adliyesinde buluşan meslektaşları, adalet taleplerini bir kez daha yineledi.

05 Ekim 2017 10:01
Paylaş

Cumhuriyet Gazetesi soruşturması kapsamında tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi avukatları için Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayında başlatılan Adalet Nöbeti, 27'nci haftasında devam etti.

Bu haftaki nöbete gazeteci Musa Kart, CHP Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, İstanbul Baro Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu ve geçtiğimiz hafta tahliye olan yazar Kadri Gürsel ve çok sayıda avukat katıldı. Ellerinde tutuklu avukat Akın Atalay'ın fotoğrafı bulunan avukatlar, "Adalet" yazılı pankartın arkasında bir araya geldi.

'YARGI BAĞIMSIZ OLMAYINCA ADALETİ ADLİYE SARAYLARININ DIŞINDA ARAR OLDUK'

Basın metnini okuyan Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran "Adalet mülkün temeliyse adliyeler de o mülkün temel taşıdır. Biz avukatlar, müvekkillerimiz için adliye koridorlarında adalet arıyoruz" diyerek yargının, önce bir cemaatin sonra da bir siyasi partinin arka bahçesine dönüşmesine üzülerek şahit olduklarını ifade etti. "Yargının adalet değil kumpas davaları üretmesine içimiz kan ağlayarak tanıklık ettik. Yargı bağımsız olmayınca ve adliyeler adalet üretmeyince adaleti ne yazık ki başka yerlerde arar olduk. Uzunca bir süredir de kendi meslektaşlarımız için burada adalet nöbeti tutuyoruz" diyen Canduran, tutuklanan meslektaşları için adalet talep ettiklerini bir kez daha yineledi. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

2017 Nobel Edebiyat Ödülü Kazuo Ishiguro'ya verildi

SONRAKİ HABER

Dink davası sanğı: Müfettişlere yalan ifade vermemiz istendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...