05 Ekim 2017 09:14

Adana’nın hastane kaosu TBMM’ye taşındı

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana Seyhan’da 35 mahalleyi kapsayan bölgenin hastane ihtiyacını TBMM dile getirdi.

Paylaş

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana’nın Seyhan ilçesinde 35 mahalleyi kapsayan bölgenin hastane ihtiyacını TBMM kürsüsünden dile getirdi. Adana ve Türkiye’nin farklı illerinde hayata geçirilen Şehir Hastanelerinin vatandaşın aleyhine bir durum teşkil ettiğine işaret eden, vatandaşların yanı başlarındaki hastanelerde hizmetlerin sona erdirilerek tüm sağlık hizmetlerinin aynı noktadan sağlanmaya çalışılmasına haklı olarak tepki gösterdiğini vurgulayan Tümer, Batı Seyhan’da nüfusu 500 bine dayanan 35 mahallenin Şehir Hastanesi’ne uzaklığına işaret etti ve söz verildiği üzere bu bölgeye hastane yapılmasını istedi.

ANAYASAL BİR HAK!

Adana’da Seyhan ilçesi Meydan Mahallesi’ndeki Çocuk Hastanesi, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Seyhan Uygulama Merkezi ile Yüreğir ilçesi Serinevler Mahallesi Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yeni yapılan Şehir Hastanesi’nde hizmete devam etmesi nedeniyle Seyhan ve Yüreğir’deki vatandaşların büyük sıkıntıya girdiğini dile getiren Tümer, vatandaşların sağlık hizmetinden eşit olarak yararlanmasının Anayasal bir hak olduğuna işaret etti. 

25 KİLOMETRE UZAKLIĞA İŞARET ETTİ

Batı Seyhan’da nüfusu toplamda 500 bine dayanan ve Şehir Hastanesi’ne 25 kilometreye varan uzaklıkta yer alan bazı mahalleleri de kapsayan 35 mahallenin, hastane hizmetinden yoksun olduğuna vurgu yapan Tümer, “Sağlık Bakanlığı’nın bu bölgede hastane yapımı için ödenek ayırdığı açıklansa da geçen süre zarfında bir gelişme olmamıştır. Seyhan ilçesi D-400 karayolu üzerinde bulunan Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne ait atıl durumdaki tesisin Seyhanlı hemşehrilerimize hastane olarak kazandırılmasını bekliyoruz” diye konuştu.(Adana/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Tarsus Cezaevi’nde mahpuslara işkence

SONRAKİ HABER

Buca'da zorunlu seçmeli din dersi baskısı  

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...