05 Ekim 2017 08:20

Hamal tutup çalıştığı işyerini soydu

Gaziantep'te çalıştığı işyerindeki yükte ve pahada ağır eşyaları, tuttuğu hamallar yardımıyla çalan Cuma Y. yakalandı.

Paylaş

Gaziantep'te, çalıştığı yeri kendi işyeri gibi tanıtarak tuttuğu hamallar yardımıyla 40 bin lira değerindeki elektrik malzemelerini ve 7 milyon lira değerinde muhasebe kayıtlarının tutulduğu bilgisayarları çalan Cuma Y. ve kendisine yardım eden 2 kişi gözaltına alındı.

Olay, geçen pazar günü Mücahitler Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre; Cuma Y., bir süredir çalıştığı, elektrik malzemesi satan işyerini soymak için 4 arkadaşı ile anlaştı. Cuma Y. ve arkadaşları işyerinin kendilerine ait olduğunu söyleyerek hamal ve nakliye aracı tuttu. Akşam saatlerinde hamallar ve nakliye aracı ile işyerine gelen Cuma Y., kendisindeki anahtarlarla kapıyı açarak hamallara içerideki kablolar, elektrik malzemeleri ve bilgisayarları nakliye aracına taşıttırdı. Cuma Y. ve arkadaşları yaklaşık  40 bin lira değerindeki kablo ile işyerinin 7 milyon liralık hesaplarının tutulduğu bilgisayarları da nakliye aracına alarak işyerinden ayrıldılar.

Hırsızlığın ortaya çıkmasının ardından kapının zorlanmadan açılmasından şüphelenen ekipler, 20 güvenlik ve Mobese kamerası kaydını inceleyerek önce eşyaların taşındığı aracın plakasına daha sonra ise şüphelilere ulaştı. Gözaltına alınan Cuma Y. suçunu itiraf ederek kendisine yardım eden M.A.T, Ş.K. Ö.K ve M.A.'nın isimlerini verdi. Şüpheliler, işyerini hamal tutarak soyduklarını ve eşyaları kameraların olmadığı bir yerde başka bir araca aktardıklarını itiraf etti.

Polis yaptığı operasyonla şüphelilerden M.A.T ve Ş.K.'yi de gözaltına aldı. Cuma Y., M.A.T ve Ş.K emniyette işlemlerinin tamamlanması ardından adliyeye sevk edildi. Polis olaya karışan Ö.K. ve M.A.'nın yakalanması için çalışmasını sürdürüyor. (Gaziantep/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Myanmar güzelinin tacı 'Arakan' videosu yüzünden geri alındı

SONRAKİ HABER

ABD Büyükelçiliği: Çalışanımızın tutuklanmasından rahatsızız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...