İşten atılan Şişecam işçileri: Bu sorun çözülsün

Kristal-İş genel merkezine muhalif oldukları için Kırklareli Paşabahçe fabrikasından atılan işçiler öfkeli: Sendikadan eylem kararı bekliyoruz.

05 Ekim 2017 07:04
Paylaş

Kırklareli Paşabahçe Cam fabrikasında 15-20 senedir çalışan ve Kristal-İş genel merkezine muhalif oldukları için işten atılan işçilerin tepkisi sürüyor. Geceyi Kristal-İş Trakya şube binasında geçiren işçiler, şube yönetimiyle bir toplantı yaptı. İşçiler, bu sorunun çözülmesini istiyor.

İşten atılan cam işçileri, sendikadan bir açıklama yapılmadığı için dün Trakya şube binasına giderek geceyi orada geçirdi. İşçilerin ısrarı sonucu şube yönetimi toplantı kararı aldı. Yönetim toplantısına işçilerin seçtikleri 2 işçi de katıldı. Cam işçileri, işten atılanların geri alınmasını, bu talebin hayata geçmesi için sendikanın eylem kararı almasını istedi. İşçiler, “Basit eylemlerle geçiştirilmesin. Bir çözüm bulunana kadar sendika binasını terk etmeyeceğiz” dedi. Şube yöneticileri ise toplantı sonucunda alacakları kararı işçilere bildireceklerini söyledi.

İşçilerin baskısı Kristal-İş’e eylem kararı aldırdı. Alınan karara göre işten atılan işçilerin geri alınması için Şişecam patronuyla görüşülecek. Cam işçileri Trakya Cam, Trakya Otocam ve Kırklareli Şişecam fabrikalarında, bir gün işyerini terk etmeyecek. Talepleri kabul edilene kadar 3 fabrikada fazla mesaiye kalınmayacak. İşten atılan işçiler ise sendika şubesi önünde kurdukları çadırda 15 kişilik gruplar halinde bekleyecek.(Lüleburgaz/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Şakran'da soruşturma yapılmadan hüküm verildi

SONRAKİ HABER

Rakka'da öğrenciler 5 yıl sonra ders başı yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...