05 Ekim 2017 07:12

Şakran'da soruşturma yapılmadan hüküm verildi

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Şakran Cezaevi'ndeki işkenceye varan hak ihlalleri ile “soruşturmanın olmadığını” bildirdi.

Paylaş

HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir'in soru önergesine yanıt veren Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Şakran Cezaevi'ndeki işkenceye varan hak ihlalleri ile “soruşturmanın olmadığını” bildirdi. Gül'ün yanıtını değerlendiren HDP'li Taşdemir, “soruşturma başlatmadan kişilerin sorumsuzluğuna karar verebilmek mümkün değildir” dedi. 

Şakran Cezaevinde işkenceye varan hak ihlallerine yönelik HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir , Meclis'e soru önergesi vermişti. Önergeye Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'den yanıt geldi. Gelen yanıtta, “kurumda herhangi bir keyfi uygulama ve usulsüzlüğün söz konusu olmadığı, mevzuat hükümleri doğrultusunda hareket edildiği, görevli personelin herhangi bir ihmal ve kusuru bulunmadığından" adli ve idari soruşturma başlatılmadığı ifade edildi.  Gül'ün bu yanıtını değerlendiren HDP'li Taşdemir, Şakran Cezaevi'ndeki ihlal iddiaları ile ilgili olarak “Adli ve idari soruşturma zaten iddialara ilişkin olarak herhangi bir kusur ve usulsüzlük olup olmadığını tespit etmek üzere gerçekleştirilen bir hukuki işlemdir. Bu nedenle, soruşturma başlatmadan kişilerin sorumsuzluğuna karar verebilmek mümkün değildir” diye tepki gösterdi. 

Taşdemir, verilen yanıtta tutuklu ve hükümlülerin haklarını koruyan ulusal ve uluslararası mevzuata değinildikten sonra, cezaevlerinin hem ulusal hem de uluslararası bağımsız kuruluşlar tarafından ziyaret edildiği iddia edildiğini aktararak, “Bakanlık 15 Temmuz sonrasında artan işkence ve kötü muamele iddialarını takip etmek üzere Ceza ve Tevkifevleri bünyesinde özel bir birim oluşturduğunu ifade etmektedir. O halde, HDP Cezaevi Komisyonumuzun yaptığı başvurulara neden bir yanıt verilmemiştir?​” diye sordu. (Ankara/EVRENSEL) 
 

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: Makama gelirken iyi, boşaltmak niye sorun oluyor?

SONRAKİ HABER

İşten atılan Şişecam işçileri: Bu sorun çözülsün

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...