05 Ekim 2017 04:51

Başbakan May'in Frida Kahlo bileziği gündem oldu

İngiltere'nin Muhafazakar Başbakanı Theresa May'in Komünist Frida Kahlo'nun resminin olduğu bilezikle konuşma yapması kafa karıştırdı.

Paylaş

İngiltere'de İşçi Partisi ve onun lideri Jeremy Corbyn karşısında güç kaybeden Muhafazakar Parti'de dalgayı tersine çevirmek isteyen Başbakan Theresa May'in dünkü parti toplantısı beklediği gibi geçmedi. May'in konuşması, bir komedyenin şakasıyla bölünürken öksürük krizi de Başbakan'ın 2 milyar sterlinlik "uygun fiyatlı konut" projesinin önüne geçti.

Ancak toplantının belki de en ilginç yanı, muhafazakar sağcı siyasetçinin taktığı Frida Kahlo bileziğiydi. Meksikalı Komünist Kadın Ressam Kahlo ile taban tabana zıt siyasetleri temsil eden May'in bu tercihi İngiltere'de sosyal medyanın gündemini belirledi.

Kimileri toplantıda May'in başına gelen talihsizlikleri Kahlo'ya bağladı.

Twitter Kullanıcısı Frankie Leach, "Theresa May, Marksist politika ikonu Frida Kahlo'nun bileziğini takıyor ve neredeyse öksürükten ölüyor, tesadüf mü? Bence değil" dedi.

Ash Sarkar ise May'in öksürdüğü anın fotoğrafını "Frida Kahlo'nun hayaleti, onun imajını ve savunduğu değerleri istismar ettiğin için seni boğmaya geldiğinde..." mesajıyla paylaştı.

The Independent'ın konuya ilişkin haberinde paylaştığı bir diğer mesajsa şöyle: "Theresa May, engelli, biseksüel, beyaz olmayan bir Komünist olan Frida Kahlo'nun bileziğini takıyor. Eminim çok iyi anlaşırlardı."  (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Cinsiyet eşitsizliğinde Türkiye liderliği kimseye bırakmadı

SONRAKİ HABER

Gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?' - 5 Ekim 2017 Perşembe

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...