05 Ekim 2017 03:51

Çukurova Üniversitesi'nde kulüpler yeni döneme hazır

Üniversiteler yeni döneme başlarken kulüplerde standlarla, tanışma toplantıları ile yeni döneme giriş yapmış oldu.

Paylaş


Üniversiteler yeni döneme başlarken kulüplerde standlarla, tanışma toplantıları ile yeni döneme giriş yapmış oldu. Üniversitelilerin öz örgütleri olan kulüplere ilginin son dönemlerde arttığını ve öğrencilerin kendilerini buralarda daha çok ifade etmeye çalıştıklarını söylemek mümkün. Çukurova Üniversitesi'nde var olan kulüplerden Psikolojik Danışma ve Rehberlik Kulübü ve Sinema Kulübü’yle yeni dönem planlarını konuştuk.

 


 

ETKİNLİKLERİMİZ YENİ DÖNEMDE DE DEVAM EDECEK

Meryem Şen
Çukurova Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Kulübü Başkan Yardımcısı

Çukurova Üniversitesi bünyesinde 2 yıldır aktif olarak devam ettirdiğimiz kulübün 3.yılına girmek üzereyiz. Geçen dönem büyük bir hızla ve istekle hazırladığımız 25 etkinliği yeni dönem içinde farklılaştırıp zenginleştirerek güzel etkinliklere dönüştürmek istiyoruz. Cinsel istismar, oyun terapisi, bilişsel esneklik, çocuklarda dikkat eksikliği ve hiperaktivite gibi önemli konularda konferansların yanında “Psikofilm ve Psikokitap” başlığı altında her aya birer tane kitap ve film koyarak değerli hocalarımızın katkısıyla kitap analizleri ve film analizleri gerçekleştirdik.  Bunların yanı sıra 23 Nisan Özgür Çocuk Festivali’nde birçok kulübün birlikte yapılandırdığı güzel günde aynı şekilde yeni dönemde de yer alarak çocuklarla unutulmayacak bir gün geçirmeyi planlıyoruz.
YENİ DÖNEME HAZIRLANIYORUZ
Yeni dönem etkinlikleri için hocalarımızla uygulamalı ve sınırlı kontenjanlı workshoplar düzenleyerek farkındalığımızı arttırmayı hedefliyoruz. Geçen yıl ilkini düzenlediğimiz PDR Gecesi’nin 2.sini kuruluş tarihimiz olan 9 Ekim’de yaparak yeni üyelerimize ve sona yaklaşan bizlere hocalarımızla geçireceğimiz eğlenceli, sürprizli, içerisinde çekilişler, canlı müzik ve dilek feneri gibi ayrıntılar koyduğumuz unutulmayacak bir gece hazırlıyoruz. Bizlerle heyecanlı ve güzel bir maratona girmek isteyen arkadaşlarımız için üyelikleri almaya devam ediyoruz.
ATAMA SIRASI UZUYOR
PDR bölümü eskisi kadar atama kolaylığı sağlamamasına rağmen her geçen yıl eskisinden daha çok PDR mezunu öğrenci atanmak için sıraya girer oldu. Bu sorun bizlerin gelecek kaygısını daha çok arttırırken kendimiz için alternatif çözümler üretmeye yönlendiriyor. Sadece PDR alanında değil, diğer bölümlerde de yüksek lisans yapmak, okullarda sözleşmeli çalışmak ya da terapi eğitimleri alıp uzmanlaşmak gibi. Tüm bunlar atanıp okullarda göreve başlama düşüncesini otomatik olarak geri plana çekiyor.

 



FARKLI BÖLÜMLERDEN ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELİYORUZ

Burak Ozan Erol
Çukurova Üniversitesi Sinema Kulübü Başkanı

Çukurova Üniversitesi'nin köklü kulüplerinden olan Sinema Kulübü’nün amacı farklı bölümlerdeki öğrencileri bir araya getirip paylaşan, üreten bilinçli sinema izleyicileri haline getirmek.
Dönem içerisinde haftalık film gösterimleri, kısa film atölyeleri yapmayı planlıyoruz. Yapacağımız gösterimler dünya sinemasından önemli filmleri içerecek. Her ay dünya sinemasından bir yönetmenin önemli filmlerini gösterimlerde sunmayı düşünüyoruz.

 

ÖNCEKİ HABER

THKP-C'nin kurucularından Oktay Etiman hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Elektrik akımının el ile ölçüldüğü yer

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...