29 Temmuz 2012 08:36

HDK: Hukuksuzluğa sessiz kalmayın

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Ankara İl Meclisi, ‘Kürt Sorunu ve Demokratik Çözümü’ne ilişkin Ankara’da yapacakları eylem ve etkinlikleri anlattı. Yapılan açıklamada Türkiye’deki Kürt olmayan vatandaşlara ‘Hukuksuzluk karşısında sessiz kalmayın’ çağrısı yapıldı.HDK Ankara İl Mecli

HDK: Hukuksuzluğa sessiz kalmayın
Paylaş

HDK Ankara İl Meclisi’nin bugün Mülkiyeliler Birliği’nde düzenlediği toplantıda konuşan Meral Vuranok, AKP hükümetinin, Kürt sorununun çatışmayla değil müzakere yoluyla çözüleceğini görmek istemediğini belirterek, yıllardır süren hukuksuzluğa son verilmesi gerektiğini söyledi. “HDK olarak Kürt sorununda barış, özgürlük ve demokratik çözüm isteyen herkesi gözaltı ve tutuklamalara maruz kalan, adil olmayan yargı sistemi ile yargılanan Kürt yurttaşlarımızla, BDP’li siyasetçilerle dayanışmaya çağırıyoruz. Süregelen bu hukuksuzluk karşısında sessiz kalınmamalıdır” diyen Vuranok, TMK yoluyla her tutumu ve hareketi suç sayılan ve Özel Yetkili Mahkemeler tarafından tutuklanan siyasetçiler, aydınlar, akademisyenler, gazeteciler, sendikacılar ve daha birçok kesimin uzun süredir kötü koşullarda cezaevinde olduklarını söyledi.

İŞÇİLERLE KÜRT SORUNU TARTIŞILACAK

HDK Ankara İl Meclisi’nin önümüzdeki birkaç ayı kapsayan programında, ilçelerde yapılacak tiyatro ve sinema etkinliklerinin yanı sıra, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde büyük bir miting planlaması yer alıyor. Barış ve Demokratik Çözüm konulu panel-forumların yanı sıra direnişteki TOGO işçileri de ziyaret edilecek. 31 Temmuz'da da “İşçiler çözümü tartışıyor” başlığıyla işçilerin katılacağı bir etkinlik düzenlenecek. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ABD insansız hava araçları Somali'yi vurdu

SONRAKİ HABER

İşkenceciyi cezaevi yönetimi de koruyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa