04 Ekim 2017 15:46

Mersin'de vergi zamları protesto edildi

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu vergi zamlarına protesto etmek amacıyla Özgür Çocuk Parkı’nda basın açıklaması düzenledi.

Paylaş

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu vergi zamlarını protesto etti. Mersin Emek ve Demokrasi Platformu adına konuşan Eğitim Sen Şube Başkanı Sinan Muşlu, yıllardır emekçiden alınan vergilerin giderek arttığını hatırlatarak, "Gelir vergisinin yükü emekçi sınıfına yükleniyor" dedi. 
 
"Orta Vadeli Plan (OVP) ile Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne (MTV) fahiş oranındaki artışı yapılmaktadır. Bugüne kadar enflasyon oranındaki artırılan MTV'de % 40 ile %68 arasında artış olacaktır. Bu fahiş artışına rağmen Maliye Bakanının açıklamaları ciddiyetten yoksun ve halkla dalga geçmektir" diyen Muşlu,  devletin resmi reklamlarında bile işsizliğin her geçen gün arttığını gösterilmesine rağmen zamlarda ısrar edildiğini söyledi. 

'ZAMLARA KARSI BİRLİKTE MÜCADELE EDILMELİ'

OVP'deki büyümenin, enflasyon, işsizlik ve kişi başına gelir gibi gerçekçi olmayan hedeflerle topluma hayal satılmaya çalışıldığını ifade eden Muşlu, " Savaşın, rantın, yağmanın yükü üzerine yıkılmak istenen tüm kesimlerin bütçe hakkına sahip çıkması gerekir. İnsanca yaşam ve güvenceli çalışma mücadelesini omuz omuza yükseltmeliyiz" dedi.  
 
Muşlu son olarak kentte avukatlara yönelik yapılan gözaltı operasyonlarını kınayarak, gözaltındaki avukatların derhal serbest bırakılmasını istedi. (Mersin/MA)

ÖNCEKİ HABER

KESK: İşimizi geri alıncaya kadar mücadelemiz sürecek

SONRAKİ HABER

Fernando: Hayalini kurduğum noktadayım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...