04 Ekim 2017 15:44

KESK: İşimizi geri alıncaya kadar mücadelemiz sürecek

İzmir'de eylem yapan KESK üyeleri ihraçlar geri dönene ve barış ve demokrasi gelene kadar sokakta mücadelelerini sürdüreceklerini vurguladı. 

Paylaş

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İzmir Şubeler Platformu, OHAL kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerle binlerce kamu çalışanın ihraç edilmesini ve açığa alınmasını oturma eylemi ve basın açıklamasıyla protesto etmeye devam etti. 

"Ne darbe ne OHAL, demokrasi derhal", "Direne direne kazanacağız", "İşimizi geri istiyoruz" ve "Baskılar Bizi Yıldırımaz" sloganlarının atıldığı eylemde 'Herkes İçin Adalet, İhraçlar Geri Alınsın' ve 'Baskılara ve Faşizme İnat Birlik Mücadele ve Dayanışma ile Mutlaka Kazanacağız' pankarları açıldı. 

'BİRARAYA GELMEZSEK AKP GİTMEZ'

Basın açıklamasında konuşan KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, birlikte mücadele verilmezse adaletsizliklerin ve hukuksuzlukların devam edeceğini vurgulayarak "AKP gitmeyecektir. Gün yanyana gelme günüdür. Cemaatlerle tarikatlarla birlikte iş yaptılar, kamuyu talan ettiler ancak gördük ki rant çatışması 15 Temmuz Darbe girişimini açığa çıkardı. Ardından 20 Temmuz'da Türkiye, AKP'nin sivil darbesi ile karşı karşıya kaldı. Bu süreçte yüzbinlerce kamu emekçisi işten çıkarıldı, herhangi bir soruşturmaya tabi tutulmadan. İşte tam da bu nedenle alanlardayız, mücadelemizi sürdüyoruz. İşimizi alıncaya kadar, barış ve demokrasi sağlanıncaya kadar KESK sokaklarda mücadelesini  sürdürecektir. Faşizme teslim olmayacak, AKP'ye biat etmeyecektir" dedi.  (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

24 kişinin öldüğü kazada bilirkişi raporu hazırlandı

SONRAKİ HABER

Mersin'de vergi zamları protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...