04 Ekim 2017 13:16

Seyhan Belediye Başkanından ‘rüşvet’ açıklaması

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar kendisi ve bazı bürokratların rüşvet aldıkları yönündeki iddialara ilişkin açıklama yaptı.

Paylaş

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yardımcısı Ulaş Toros, Emlak Müdürü Turan Yılmaz ve inşaat firması yöneticisi Oğuz Ayhan hakkında "hormonlu binalara rüşvet karşılığında izin verildiği" yönünde iddialarda bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Meclisi Üyesi Enver Ökmen hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Konuya ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Karalar, Ökmen'in iddialarının araştırılması için Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurduğunu hatırlatarak, iddianın ardından konuyu araştırdıklarını ancak rüşvetin oluşmasına neden olacak bir konu olmadığını savundu.

KARALAR: GEREĞİNİ YAPSINLAR

Karalar, "Konuşmada 2 iddia da bulunmuş. Bir müteahhittin kendisini aradığını, 3 hormonlu bina için kendisinden çözüm istediğini söylemiş. İkinci iddiasında ise bir müteahhitten 100 bin Euro rüşvet aldığımız noktasında. Başsavcımız Ali Yeldan ile görüştüm. Bu iddiayı araştırmalarını, bir gerçeklik varsa yapanın cezalandırılmasını ve bize de bildirilmesini istedim. Eğer bu iddia doğru değil ise iftiracının iftira suçundan cezalandırılmasını talep ettik. İlaveten Seyhan Belediyesi ile hangi basında olursa olsun, ne yazılırsa yazılsın ihbar kabul edilmesini istedim. Eğer bir olumsuzluk varsa biz onu örtmeyiz, gereğini yaparız. Eğer kötülüme iftira varsa basınla ilgili de gereğini yapın dedik" diye konuştu.(Adana/MA)

ÖNCEKİ HABER

Las Vegas katliamının nedeni aydınlatılamadı 

SONRAKİ HABER

Habur’un kapatılması bölge halkını darboğaza sokacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa