04 Ekim 2017 12:23

İSDEMİR'de TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı

İSDEMİR ile Çelik-İş Sendikası arasında 2 aydan bu yana yürütülen Toplu İş Sözleşme (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı.

Paylaş

Hatay'da İskenderun Demir Çelik Fabrikaları (İSDEMİR) ile  Çelik-İş Sendikası arasında 2 aydan bu yana yürütülen Toplu İş Sözleşme (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. 'Uyuşmazlık tutanağı' imzalanarak arabuluculuk sürecine girildi.

İSDEMİR'de çalışan 3 bin 165 işçiyi kapsayan TİS görüşmeleri 2 Ağustos'ta başladı. Bugüne kadar yapılan görüşmelerde masadaki 72 maddeden 52'sinde uzlaşma sağlandı. Ancak diğer maddelerde uzlaşma sağlanamadı.  Kanuni süre içerisinde anlaşma sağlanamayınca 29 Eylül'de  'uyuşmazlık tutanağı' imzalanarak arabuluculuk sürecine girildi.

Çelik-İş Sendikası İskenderun Şubesi Genel Sekreteri Mehmet Güngör, toplu iş sözleşme için  bugüne kadarki sürecinin tamamlandığını söyledi. Arabuluculuk sürecine girildiğini belirten Güngör, "İSDEMİR'de görüşmelere 2 Ağustos'ta başladık. Yasal olan sözleşme görüşmelerini 2 ay içerisinde bitiremediğimiz için arabulucuya gidildi. Gelinen son noktayı işçi arkadaşlarımızla paylaşacağız. Resmi arabulucunun devreye girmesinden sonrada ilişkileri koparmadık. Gayri resmi olarak ikili görüşmelerimizi sürdürüyoruz. İnanıyoruz ki sözleşmemiz masada bitecek. İşçi işverenin mutlu olabileceği bir sözleşme olacak" dedi. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Cepteki para eriyor, gazeteler ilgilenmiyor!

SONRAKİ HABER

Ağaçta mahsur kalan kedi kurtarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa