04 Ekim 2017 11:53

Sözcü: Bunlardan biri bize FETÖ’cü derse gazeteyi yakacağız

Sözcü, kendilerine yönelik ‘FETÖ’ suçlaması yapan iddianameye tepki gösterdi. Avukat Celal Ülgen ise müvekkili olan Sözcü editörüne yanıt verdi.

Paylaş

Sözcü gazetesi, kendilerine yönelik ‘FETÖ’ suçlaması yapan iddianameye tepki gösteren bir sürmanşetle okuyucusu ile buluştu.

Sözcü, sürmanşetinde Ergenekon ve Balyoz davalarında yargılanıp beraat eden kişileri tanık göstererek, “Bunlardan biri ‘Sözcü FETÖ’cü olabilir’ desin, söz veriyoruz köküne benzin döküp matbaalarıyla beraber Sözcü’yü yakacağız” ifadeleriyle çıktı.

Gazetenin Yazarı Yılmaz Özdil’in yazısında, “Kaşif Kozinoğlu’nun annesi Belgin anne. Murat Özenalp’in annesi Saniye anne. Ali Tatar’ın annesi Satı anne. Birinin yüreğinde ‘acaba?​’ sorusu varsa, biz bu gazeteyi kapatacağız” dedi.

AVUKATINDAN SÖZCÜ EDİTÖRÜNE YANIT

Sözcü’ye yönelik soruşturmada tutuklanıp serbest bırakılan İnternet Sorumlu Müdürü Mediha Olgun’un, ‘Yanlış bilgiler verdiler’ suçlamalarına avukatı Celal Ülgen’den yanıt geldi: “Hukuksal açıdan ne yapılması gerekirse yaptık.”

Olgun, sürecin başından bu yana gazetenin avukatlarının kendisiyle ilgili yanlış bilgiler verdiğini söylemiş, “Dertleri bizi çıkarmak değil, siyasi şov yapmaktı” demişti. Olgun, video editörü ve sorumlu müdür olarak birçok haberden bilgisinin olmadığını ifade etmişti. Olgun’un suçlamaları Habertürk yazarı Nagehan Alçı’nın pazartesi günkü köşesinden aktarılmıştı. Alçı Ülgen’in yanıtını yayımladı. Ülgen hukuksal açıdan ne yapılması gerekirse yaptıklarını belirtti ve şöyle dedi: “Sözcü gazetesine yapılan kumpas bizi çok üzmüştü. Ancak mesleki açıdan Mediha’nın böyle bir algıya yenik düşmesinden daha çok üzüldüğümü belirtmeliyim.” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Barış isteyen akademisyenlere terör davası

SONRAKİ HABER

Altınordulu Berke dünya gündeminde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...