04 Ekim 2017 11:49

Nazilere alışveriş arabası süren kadın kahraman ilan edildi

Göteborg'da bir alışveriş merkezinin önünde toplanan Nazilerin üstüne alışveriş arabası süren yaşlı kadın sosyal medyada kahraman ilan edildi.

Paylaş

Murat KUSEYRİ
Stockholm

İskandinavya'da en saldırgan ırkçı grubu Kuzey Direniş Hareketi’nin yürüyüşü hiç de planladığı gibi gitmedi ve fiyaskoyla sonuçlandı. Nazilerin hedefledikleri katılımcıların  ancak yarısını meydana çıkarabildi. 

Nazizme karşı seferberliğin ilan edildiği ilde on binlerce kişi sokaklara çıkarak barikatları yıktı. Polis, çatışmaların önüne geçebilmek için Nazilerin yürüyüşünü durdurmak zorunda kaldı. Yahudi ve göçmen düşmanı konuşmalar yapamayan Naziler, daha da saldırganlaşmaya başlayınca Polis, aralarında Kuzey Direniş Hareketi’nin liderinin de bulunduğu 30’un üzerinde Naziyi gözaltına aldı.

Nazilere yönelik bir tepki de emekli yaşlı bir kadın olan Ingegerd’den geldi. Nazilerin bir alışveriş merkezi önünde toplanmalarına tepki gösteren Ingegerd, tekerlekli alışveriş arabasını doğrudan üzerlerine sürünce Naziler sağa sola kaçışmak zordunda kaldı. 

Sosyal medyada resimleri paylaşılan ve kahraman ilan edilen kadın, günlük yayımlanan ETC gazetesine “Çok kızgındım. Neden buraya geliyor ve bizi rahatsız ediyorlar. Sepeti  tam ortalarına sürdüm” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Kanal kazısında toprak altında kalan 2 işçi yaralandı

SONRAKİ HABER

Barış isteyen akademisyenlere terör davası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...