29 Temmuz 2012 07:16

CHP’li Tezcan’dan Bakan Şahin’e: Acınızı paylaşıyorum!

Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e bir mektup yazarak, “Bakanlığınıza bağlı emniyet mensuplarına yönelik bu utanç verici muameleden duyduğunuz acı ve üzüntüyü paylaşıyorum” dedi.Tezcan mektubunda, AKP Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu’nun oğlu İstemi Kağan

CHP’li Tezcan’dan Bakan Şahin’e: Acınızı paylaşıyorum!
Paylaş

Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e bir mektup yazarak, “Bakanlığınıza bağlı emniyet mensuplarına yönelik bu utanç verici muameleden duyduğunuz acı ve üzüntüyü paylaşıyorum” dedi.

Tezcan mektubunda, AKP Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu’nun oğlu İstemi Kağan Türkoğlu ile tartışan memurunu teşhis için bir grup polisin sıraya dizilerek, ellerine numaralar yazılı kağıtlar verildiğini hatırlattı. Teşhis sonucunda, iki komiser yardımcısı Murat Emer ile polis Alper Atilla’nın açığa alındığını ve Emer’in sürgün edildiğini dile getiren Tezcan, mektubunu, Bakan Şahin’e “Geçmiş olsun” demek ve “üzüntüsünü paylaşmak” için yazdığını belirterek, şunları ifade etti:

“Sayın Bakan, teşkilatınıza yönelik bu onur kırıcı muamelenin kuşkusuz kabul edilebilir bir yanı yoktur. Üstüne üstlük mağdur polislerin bir de sürgün edilmesinin olaydan duyacağınız utanç ve acıyı kat be kat artıracağının da farkındayım. AKP iktidarının iktidar gücünü kişiselleştirerek özel çıkarları için kullanması, hükümet gücünü keyfi ve özel amaçlarına tahsis etmesi, ‘Ben devletim istediğimi yaparım’ pervasızlığında olmasının mağduru olduğunuzun farkındayım. Acınızı ve üzüntünüzü paylaşıyorum.

Üzüntünüzü bir nebze de olsa hafifleteceği inancıyla, CHP iktidarında AKP’nin bu tür pervasız ve alçaltıcı tutumlarının hesabının sorulacağını ifade ediyorum.

Bu duygularla, Bakanlığınıza bağlı emniyet mensuplarına yönelik bu utanç verici muameleden duyduğunuz üzüntüyü paylaşır, geçmiş olsun dileklerimi iletirim.” (ANKARA)


ŞAHİN: OLUR, BAŞKA SIKINTI OLMASIN

 İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, önceki gün Sakarya Ordulular Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Ferizli ilçesi Sinanoğlu Beldesi’nde düzenlediği iftar programına katıldı. Bakan Şahin’e bir vatandaş, AKP Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu’nun oğlu ile polis arasında yaşanan tartışmada polislerin sıraya dizdirilerek teşhis yaptırılması olayını sordu. Şahin, vatandaşa; “Olur geniş açıdan bakın. Çözeriz, çözülür. Başka sıkıntı olmasın” diye cevap verdi.

ÖNCEKİ HABER

Milli sporcu ve öğrencisi öldürüldü

SONRAKİ HABER

Bağlar’da patlama: 2 çocuk yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...