04 Ekim 2017 09:26

Şebnem Korur Fincancı, üniversitedeki derslerini bıraktı

Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Altınbaş Üniversitesi'ndeki derslerini, üniversitenin tutumu nedeniyle bıraktı.

Paylaş

Eylem NAZLIER
İstanbul

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı ve Gazetemiz Yazarı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Altınbaş Üniversitesindeki derslerini sonlandırdığını duyurdu. Türkiye’nin önde gelen adli tıp uzmanlarından olan Fincancı, bu kararı üniversitenin Barış İçin Akademisyenler’in sözleşmelerini yenilememesi üzerine aldığını sosyal medya aracılığıyla açıkladı.

Gazetemize konuşan Fincancı, üniversitenin geçtiğimiz yıl “Bu suça ortak olmayacağız” diyen akademisyenlere herhangi bir olumsuz tutum almadığını, bu nedenle geçen yıl derslerine devam ettiğini söyledi. Ancak bu yıl üniversitenin yeni dönem başlamadan hemen önce 2 akademisyenin sözleşmesini yenilemediğini ifade eden Fincancı, “İki arkadaşımız da ‘Bu suça ortak olmayacağız’ diyen barış akademisyenleriydi. İmzacı arkadaşlara da imzalarını çekmeleri söylenmiş. Arkadaşlarımız çekmedi imzalarını. Ve sözleşmeleri yenilenmedi. Ben de bu koşullarda dersi kabul edemeyeceğimi bildirdim kendilerine” dedi.

Barış imzacısı akademisyenlerin uğradığı baskılara değinen Fincancı, “Pek çok arkadaşımız KHK’lerle atıldı. Özel Üniversitelerde sözleşmeleri yenilenmedi. İlişkileri kesildi hızla. Burada da böyle bir tutum olunca, benimki çok küçük bir tepki aslında. Arkadaşlarımın yalnız olmadıklarını hissetmelerini istedim. İşlerinden olan arkadaşlara bir destek eylemi. Hayatını ortaya koymuş insanlar karşısında son derece küçük bir eylem. En azından yalnız olmadıklarını hissetmeleri acısından böyle bir duyuru yaptım ben de. Hep onlar mı bizim ilişkimizi kesecekler, bu seferde biz onlarla ilişiğimizi kesiyoruz” dedi. 
 

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'Kadın Hakları İnsan Haklarıdır’ film yarışması sonuçlandı

SONRAKİ HABER

Erdoğan-Ruhani görüşmesi: 'Ticari iş birliği artacak'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...