04 Ekim 2017 08:36

Kayseri'de saya işçileri yeniden iş bıraktı

Kayseri'de saya işçileri, patronların verdikleri sözden cayması üzerine yeniden iş bıraktı. İşçiler kararlılıklarını yineledi.

Paylaş

Kayseri saya işçileri, haklarını alabilmek için pazartesi günü atölyelerde üretimi durdurmuştu. Salı günü patronların taleplerinin bir kısmını kabul etmesi üzerine üretime yeniden başlandı. Ancak üretime başlanmasının hemen ardından saya işçilerinin ifadesiyle “U dönüşü” yapan patronlar zammı vermeyi reddetti. Saya emekçileri bunun üzerine yeniden iş bıraktı.

Patronların bir kısmının talepleri kabul edip sonradan vazgeçmesini değerlendiren saya emekçileri, “Patronlar birlikte konuştu, hepsi bir masaya birleşip oturdu.  'İşçiye vermeyelim' kararı verdiler. Ama biz de boş durmayacağız, birlikte olmaya kararlıyız” dedi.

Suriyeli bir işçi, “Beş ülkede çalıştım, sayacılar her zaman her yerde eziliyor. Bizi Antep’e mal göndermekle tehdit ediyorlar” diyerek tepki gösterdi.

İşçiler, Antep'teki saya işçilerine dayanışma çağrısı yaparak “Hakkımız için birbirimize sahip çıkmak zorundayız” dedi.

"Sözlü olarak değil, kağıt üstünde anlaşılmalı" diyen saya işçileri, “Anlaşılan fiyattan cayan patronlar, işçileri teker teker bölmeye çalışıyor. Bir kişi verilen zammı kabul etse bölecekler ama emekçiler o durumda değil. Emeğine sahip çıkıyor” dedi. (Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Verizon: Yahoo'da çalınan hesap sayısı aslında 3 milyar

SONRAKİ HABER

Körfez Geçişi’ne onay veren WWF, Ramsar'a şikayet edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...