29 Temmuz 2012 03:44

Orman yandı, asker izledi, halk söndürdü

Dersim'de, karakolun karşısında çıkan orman yangınında yüzlerce hektarlık ormanlık alan yanarken, askeri yetkililer ise yangını izlemekle yetindi. Yangın köylüler ve kent merkezinden giden yurttaşlar tarafından saatler sonra söndürüldü.Dersim'in Ovacık İlçesi yolu üzerinde bulunan Karşılar Karakolu'nun kar

Orman yandı, asker izledi, halk söndürdü
Paylaş


Dersim'in Ovacık İlçesi yolu üzerinde bulunan Karşılar Karakolu'nun karışsıdaki ormanlık alanda çıkan yangıda, yüzlerce hektarlık ormanlık alan yandı. Yangının çıkış nedeni öğrenilemezken, karakoldakilerin yangını görmesine rağmen müdahale etmediği görüldü. Yangının büyümesi ve civar köylere yaklaşmasıyla birlikte, köylüler kendi çabalarıyla yangını söndürmeye çalıştı. Ancak yangının hızla yayılması nedeniyle köylüler, Dersim Belediyesi'nden yardım talebinde bulundu. Yangının çıktığı yere helikopter dışında hiçbir aracın yetişememesi nedeniyle, Dersim Belediyesi anons aracından kent merkezinde, yangının söndürülmesi için duyarlılık çağrısında bulunuldu. Belediye önüne gelen çok sayıda kişi, araçlarla yangının olduğu bölgeye gitti. Yangın söndürmeye gidenler arasında, 12. Munzur Kültür ve Doğa Festivali'ne katılmak üzere Şırnak ve Diyarbakır'dan gelen gençler de vardı.

Dersim'den gidenler, kısa yollardan yangının olduğu yere ulaşmak istedi; ancak köylülerin "Gidip karakoldan izin almazsanız, sizi tararlar" demesi üzerine, önce Karşılar Karakolu'na gittiler. Karakoldan izin alındıktan sonra bölgeye gidebilen çok sayıda kişi, ormanı söndürmeye başladı. Tırmık, kürek ve elleriyle ateşe toprak atarak söndürmeye çalışan yüzü aşkın kişi, 6 saatin ardından yangını kontrol altına alabildi. Ateşin tamamen söndürülmesinin ardından, yanan bölgedeki közler de tamamen söndürüldü.

Yangının başlangıç noktasında hiçbir yerleşim yeri bulunmaması yine söz konusu yerin sık ormanlık olması ve karakolun karşısında olması nedeniyle çobanların da hayvanlarını söz konusu bölgede otlatmadığı öğrenildi. Buna rağmen yangının nasıl çıktığı öğrenilemedi. (Dersim/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

'Abdullah Kiğılı bizi sömürerek para kazanıyor'

SONRAKİ HABER

Bahreyn’de hükümet karşıtı protestolar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...