04 Ekim 2017 06:36

15 Temmuz'un kilit isimlerinden Batmaz, Gülen'le kalmış

15 Temmuz Darbe Girişimi'nin ana üssü Akıncı'daki üst düzey sivillerden biri olan Kemal Batmaz'ın Fethullah Gülen'le ilişkisi belgelendi.

Paylaş

15 Temmuz Darbe Girişimi'ni Ankara'daki Akıncı Üssü'nde Adil Öksüz'le birlikte yöneten kişi olduğu iddia edilen Kemal Batmaz'ın ABD'nin Pensilvanya eyaletinde Fethullah Gülen'in yanında kaldığını gösteren belge yayımlandı.

Hürriyet'ten Sedat Ergin'in köşe yazısında yayımlanan belge, yakalandıktan sonra verdiği ifadede "Gülen'i tanımadığını" iddia eden Batmaz'ı yalanlıyor ve darbe giriliminin Gülen Cemaati ile bağını ortaya koyuyor.

Ergin'in "Kemal Batmaz Pensilvanya'da Fetullah Gülen'in yanında kalmış" başlıklı köşe yazısında "ABD İç Güvenlik Bakanlığı tarafından 8 Eylül 2017 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü’ne gönderilen, buradan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na intikal ettikten sonra Akıncı Üssü davasının görüldüğü Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi ile Genelkurmay Ana Karargâh davasının görüldüğü 17. Ağır Ceza Mahkemesi’ne delil olarak iletilen bu belge, bugüne dek darbe girişimini Fetullah Gülen ile doğrudan ilişkilendiren en önemli delillerden biri olma özelliğini taşıyor.

Bunun en önemli nedeni, söz konusu resmi ABD belgesinin 15 Temmuz gecesi Akıncı Üssü’nde darbenin karar merkezi olan 143. Filo’da bulunan Kemal Batmaz ile Fetullah Gülen arasında yakın bir ilişkinin bulunduğunu tam bir berraklık içinde ortaya koyuyor olması. Bu belgeden, kamuoyu ve aynı zamanda kendisini yargılayan mahkeme heyeti, Kemal Batmaz’ın darbeden tam altı buçuk ay önce gittiği ABD’de Gülen’in yaşadığı malikânede onun misafiri olarak kaldığını öğrenmiş oluyor" diyor. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İnsan kaynaklı depremler artıyor, nedeni madencilik ve HES

SONRAKİ HABER

2016’da ödenek üstü giderler fırladı, yedek ödenek arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...