04 Ekim 2017 05:11

Arsenal’de taht savaşları

Arsenal'in yüzde 67'sini elinde bulunduran ABD'li Stan Kroenke, Alişer Usmanov'un yüzde 30'luk payına göz dikti. Yerel konsorsiyum da devrede.

Paylaş

Arsenal’in çoğunluk hisselerini elinde bulunduran Stan Kroenke, kulüpte tek söz sahibi olabilmek için Alişer Usmanov’un hisselerinin tamamına talip oldu.

Arsenal’in yüzde 67’sinin sahibi olan ABD’li Kroenke, Rus Usmanov’un yüzde 30.4’lük payı için 525 milyon sterlin önerdi. Kroenke, mayıs ayında Usmanov’un teklifini reddederek kulüpte daha fazla söz hakkı sahibi olmasını önlemişti. Bu haliyle kulübün karar alma süreçlerinde etkin olamayan Usmanov’un teklife ne yanıt vereceği merak konusu.

Arsenal’de geri kalan yüzde 2.6, küçük hissedarlara ait. Ancak Kroenke’nin Usmanov’u saf dışı bırakması halinde, kalan pay sahiplerini de daha kolay bir şekilde ortaklıktan çıkarabileceği ve bunun Arsenal’i özel şirket haline getireceği endişesi hakim. Bir başka deyişle 131 yıllık Arsenal, Kroenke’nin ABD merkezli KSE holdinginin bir parçası haline gelecek.

YEREL KONSORSİYUM DA DEVREDE

Arsenal taraftarı yerel iş adamlarının oluşturduğu ve ciddi bir mali desteğe sahip olan konsorsiyum da yarışa girmeye çalışıyor. Konsorsiyum, Kroenke’ye 2, Usmanov’a 1 teklifte bulundu ancak bu teklifler başarısız oldu. Konsorsiyumun sözcüsünün The Gurdian’a yaptığı açıklamada “Kulübün yüzde 97’si çok zengin iki iş adamına ait ancak onların kulübü ileriye taşımak için asla bir araya gelememesi büyük bir hayal kırıklığı” denildi. Konsorsiyum, ikilinin mali gücü ve tecrübesinin kulüp yönetimine yansımadığı görüşünde.

Konsorsiyum sözcüsü, 3 yıldır aradıkları güçlü mali destekçiyi geçtiğimiz yıl bulduklarını ve kulüp hisselerini satın alma konusundaki kararlılıklarının sürdüğünü dile getirdi. Konsorsiyum, kulübün tamamen özel şirket haline gelmesi halinde şeffaflığın en az seviyeye ineceğinden endişe ettiklerini söyledi. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Konca: Halkımızın iradesi düşmedikçe vekilliğimiz de düşmez

SONRAKİ HABER

Cezaevinde Kürtçe mektuba soruşturma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa