04 Ekim 2017 02:11

Üniversiteli kadınlar: Çözüm birlikte mücadele

Üniversiteli kadınlar, kadınların giyim kuşamları bahanesiyle fiziksel ve sözlü saldırıya maruz kalmasına karşı birlikte mücadele çağrısı yaptı.

Paylaş

Nazlıcan KIZILTAŞ
İzmir

Toplumun her alanında kadınlara yönelik taciz, tecavüz, şiddet ve baskıların artarak devam etmesini üniversiteli kadınlarla konuştuk. Dokuz Eylül Üniversitesi Ekmek ve Gül Topluluğu bünyesinde çalışmalar yürüten öğrenciler, artan baskıların kadınların özgürlüklerini kısıtladığını belirtirken kendi yaşadıkları sorunları, müfredat değişikliğini ve İhsan Şenocak’ın pantolon giyen kadınları hedef göstermesini değerlendirdiler.

‘OKULLARI CEHHENNEME ÇEVİRMEK İSTİYORLAR’

Öğrencilerden Pelin Güçlü, öncelikle müfredat değişikliğine dikkat çekerek asıl amacın sorgulamayan bir toplum yaratmak olduğunu belirtti. “Mini etek giymemize de, kot pantolon giymemize de belli bir kesim tarafından laf ediliyor. Demek ki sorun bizim giyinişimizde değil bu kişilerin düşünme tarzında” diyen Güçlü, kadın öğrencilerin kot pantolon giydiği için cehennemlik olduğunun söylendiğini ve üniversitelerin de cehenneme benzetildiğini ifade ederek, “Üniversitelere biz geleceğimizi düşündüğümüz için gidiyoruz, bizim cennetimiz olacak yeri cehenneme çevirmek istiyorlar” dedi.

SUÇLAR CEZASIZ KALIYOR

Bir diğer üniversite öğrencisi Dilan Keleş de kadınların şort giydiği için fiziksel saldırıya uğramasının, pantolon giydiği için cehenneme gideceğinin söylenmesinin insan hak ve özgürlüklerine aykırı olduğunu söyledi. Başkasının hayatına karışılamayacağını ve onun bedeni üzerinde söz sahibi olunamayacağını, bu tarz düşüncelerin bile kadının hayatını kısıtlayan bir tablo oluşturduğunu vurgulayan Keleş, “Kadına yönelik artan tacizlerin en büyük sebebi caydırıcı cezalar verilmemesi” dedi.

Ayrıca kaldığı yurdun da güvenli bir bölgede olmadığını söyleyen Keleş, yurttaki diğer kadın arkadaşlarının da tedirgin oldukları için yurt kapısının önüne kadar taksiyle gelmek zorunda kaldıklarını dile getirdi.

Keleş, çözümün kadınlara yönelik baskılara karşı birlikte mücadele olduğunu söylerek mücadele çağrısı yaptı.

ÖNCEKİ HABER

Buca Belediyesi temizlik işlerinde sorunlar diz boyu

SONRAKİ HABER

Puigdemont: Birkaç gün içinde bağımsızlık ilan edeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa