04 Ekim 2017 01:51

'Bindik bir alamete, gidiyoz kıyamete'

Kayseri'den bir lise öğrencisi, lise ve üniversiteye geçiş sisteminde yapılan değişikliklere ilişkin düşüncelerini yazdı.

Paylaş

Lise öğrencisi
Kayseri

Yaşamımıza dair kararlar tek kişinin ağzından çıkacak bir çift söze bağlı. TEOG’a el atan “tek adam” YGS’ye de bir tekme vurmadan edemedi.

Türkiye’deki eğitim kargaşası bir türlü giderilemedi. Binlerce öğrenci nasıl bir sınava gireceğini hatta sınava girip girmeyeceklerini bilmeden ders çalışıyor.

Dershaneleri kaldıran sevgili hükümetimiz, sınavları kolaylaştırmamanın yanında özel okulları, temel liseleri kapatma gibi bir girişimde de bulunmuyor!

Eğitimin parasız olduğunu düşündükleri bu ülkede, en çok maddi gelir eğitim ve sağlık sektöründen elde ediliyor. ‘Ders kitabı veriyoruz’ diyerek verdikleri kitabın; liseye geçiş veya üniversiteye geçiş sınavı için bir çalışma kaynağı olmadığını MEB’de biliyor!

Hükümet öğrenciyle dalga geçiyor diye düşünmeden edemiyoruz.

Eğitim sistemindeki sık sık olan müfredat ve sınav sistemi değişiklikleri bizleri huzursuz ediyor, güvenimizi sarsıyor. Güven konusuna değinmişken, YSK’den sonra YÖK’e de güven kalmadı. YGS-LYS yerleştirme sonucunu yanlış açıklayan YÖK hiç istifini bozmadı. Ülkede güvenilecek bir kurum kalmaması öfkemizi doruklara çıkardı. Bugün öfke içerisinde uyurken, yarın tek adamın hangi sürpriziyle uyanacağımız korkusunu bir türlü içimizde bastıramıyoruz.

Pamuk ipliği ucundaki hayatımızı, pamuk tarlalarında çalışarak geçirmek istemiyoruz. Parasız, bilimsel, demokratik eğitimi savunuyoruz!

 {{332789}}

ÖNCEKİ HABER

Eğitim sisteminde değişiklik nasıl yapılmaz?

SONRAKİ HABER

Buca Belediyesi temizlik işlerinde sorunlar diz boyu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa