28 Temmuz 2012 14:20

Karakolda ‘polis teşhisi’ Meclis gündemine taşındı

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, karakolda “polis teşhisi”ni Meclis gündemine taşıdı. Tanrıkulu, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e AKP Hatay Milletvekili Bayram Türkoğlu’nun oğlu İstemi Kağan Türkoğlu’na bakanlıktan bir yetki verilip verilmediğini sordu.Tanrıkulu’nun Şahin’in yanıtlaması istemi

Karakolda ‘polis teşhisi’ Meclis gündemine taşındı
Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, karakolda “polis teşhisi”ni Meclis gündemine taşıdı. Tanrıkulu, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e AKP Hatay Milletvekili Bayram Türkoğlu’nun oğlu İstemi Kağan Türkoğlu’na bakanlıktan bir yetki verilip verilmediğini sordu.
Tanrıkulu’nun Şahin’in yanıtlaması istemiyle verdiği önerge şu sorular yer aldı:
“Olayın akabinde görev yeri değiştirilen Komiser Yardımcısı Murat Emer’in görevinin, makamının ve diğer polis memurlarının saygınlığını hukuk kuralları çerçevesinde korumaya çalışması suç mudur? Murat Emer’in görev yerinin değiştirilmesinin gerekçesi ve hukuki dayanakları nelerdir? Amirler hakkında herhangi bir soruşturma açılmış mıdır? Bakanlığınız döneminde bu ve benzeri kaç farklı olay gerçekleşmiş olup, görevlerini yapmalarına rağmen herhangi bir bürokrat, milletvekili veya başka makam sahibi biri veya yakını olması sebebiyle kaç farklı kişi emniyet mensuplarına talimat vermiş veya görevini yapmasına engel olmuştur?
Bakanlığınız döneminde sadece fikirlerini beğenmediğiniz için halkın iradesiyle TBMM bünyesinde milletvekili olanlara, öğrencilere, sivil toplum örgütlerine defalarca orantısız güç ve şiddet uygulamakta sakınca görmeyen uygulamalar gerçekleştirilmekteyken, aynı türden manevi şiddetin emniyet teşkilatında görevli kişilere iktidarınız düşüncesinde olan makam sahibi kişilerin yakınları tarafından gerçekleştirilmesi normal midir? (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Aleviler Yargıtay’ın kararını protesto etti

SONRAKİ HABER

Roseteks işçisi hakkını arıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...