03 Ekim 2017 15:33

Yüksel’de ‘İşimizi geri istiyoruz’ eyleminde 3 gözaltı

Ankara Yüksel Caddesi’nde ‘İşimizi geri istiyoruz’ eylemine sert müdahale eden polis 3 kişiyi gözaltına aldı.

Paylaş

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işlerinden edilen eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevi eylemi 209’uncu gününde devam etti. Özakça eylemini Sincan İnfaz Kampüs Hastanesi’nde devam ettirirken, Gülmen ise Numune Hastanesi yoğun bakım servisinde eylemini sürdürüyor. Hem Gülmen ve Özakça’ya destek olmak için kamu emekçileri tarafından sürdürülen “İşimizi geri istiyoruz” eylemi ise 329 gündür devam ediyor.
Yüksel Caddesi'nde bulunan İnsan Hakları Anıtı Önünde açıklama yapmak isteyen Gülmen ve Özakça'nın destekçileri sokağı kalkanları ile kapatan polisler tarafından engellendi. Polis kalkanları önünde basın açıklaması yapmak isteyen eylemciler "Açlık grevinin 209'uncu gününde Nuriye Semih serbest bırakılsın" yazılı pankart açarak "Nuriye Semih onurumuzdur" sloganları attı.

3 GÖZALTI

Açılan pankartı yırtan polis, eylemcilere müdahalede bulundu. Eylemcilerden ismi öğrenilemeyen 3 kişiyi yerde sürükleyerek gözaltına alan polis, slogan atan eylemcileri sokağın sonuna kadar iterek uzaklaştırdı. (MA)
 

ÖNCEKİ HABER

Gebze’de mahalleli tapu için eylem yaptı

SONRAKİ HABER

Boşanmaların Önlenmesi Komisyonu Raporu Meclis gündeminde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...